Novo upanje

Primer izginule Maddie: ne ena, dve!

J.P.
19. 11. 2018, 11.01
Posodobljeno: 19. 11. 2018, 12.30
Deli članek:

Čeprav je do nedavnega veljalo, da delajo na eni, je zdaj znano, da imajo dve pomembni sledi.

Profimedia
Maddie je izginila pred enajstimi leti in pol.

Preiskovalci, ki Operacijo Grange, kot se imenuje preiskava izginotja Madeleine McCann, ohranjajo pri življenju, so na nedavnem sestanku staršema Kate (50) in Gerry McCann (50) razkrili, da nimajo le ene sledi, temveč dve. Britanski mediji domnevajo, da sta se obe strani sestali v domu McCannovih v Leicestershireu. Novica je staršema vlila dodatnega upanja, da se Scotland Yard po enajstih letih in pol le približuje ugrabitelju njune hčerke.

Denarja do pomladi

Britansko notranje ministrstvo je prejšnji teden preiskavi namenilo dodatnih 150.000 funtov (približno 166.000 evrov), kar naj bi bilo dovolj do pomladi. Do sedaj so za preiskavo dali 11,75 milijona britanskih funtov (približno 13 milijonov evrov) davkoplačevalskega denarja.

Profimedia
Kate in Gerry McCann sta si prisegla, da ne bosta opustila upanja.

Preiskovalci sicer vztrajno molčijo. Bojijo se namreč, da bi kateri od osumljencev poniknil.

Zaenkrat se najbolj verjetna zdita dva scenarija. Da je takrat triletno Maddie ugrabila pedofilska tolpa oziroma vlomilci po ponesrečenem vlomu.

Verjameta, da je še živa

McCannova, ki imata še 13-letna dvojčka Seana in Amelie, še vedno upata, da je Madeleine, ki bi danes štela 15 let, še živa. Ta je maja leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem kraju Praia da Luz. Starša sta s prijatelji odšla na večerjo, trije otroci pa so v apartmaju ostali sami.