Ni in ni še videti konca grozljivih požarov, ki pustošijo po delih Kalifornije. Število potrjenih žrtev je je skočilo na 65, medtem ko se je število pogrešanih oseb podvojilo: od približno 300 na 634. Številke še zdaleč niso dokončne. Šerif okrožja Butte Kory Honea je priznal, da se spopadajo s precejšnjim kaosom, napovedal pa je še, da bo število pogrešanih nihalo. Zadnji skok v številu pogrešanih se je zgodil zaradi kaotičnih razmer in ker seznami niso bili popolni.

Požari še naprej divjajo na petkih lokacijah, od tega sta dva požara obsežnejša (Camp Fire, Woolsey Fire), štirje pa manj obsežni (Eden, Fire, Mountain Fire, Mountaineer Fire in Hill Fire).

Približno 9400 gasilcev se na različnih lokacijah v zvezni državi bojuje z ognjenimi zublji, okoli 12.000 bivališč pa je uničenih. V soboto bo v Kalifornijo odpotoval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki si bo ogledal škodo in se srečal z ljudmi, ki bo zbežali pred ognjenim peklom, ki je začel že minuli teden in ki se bo zapisal v zgodovino kot doslej najbolj smrtonosen in uničujoč požar v tej zvezni državi. Pristojni ocenjujejo, da bodo šele konec meseca uspeli ukrotiti ogenj, ki je zajel več kot 56.000 hektarjev, poroča BBC. 

Najslabše jo je odneslo mestece Paradise (Raj), ki se nahaja 280 kilometrov severno od San Francisca in v katerem je živelo 27.000 ljudi. mesto je bilo znano tudi po dostopnih cenah nepremičnin za ljudi z nižjimi mesečnimi prejemki. Požar je povsem uničil 9700 domovanj in drugih zgradb, ogenj pa je - dobesedno - za sabo pustil le kupe pepela. V belo oblečene ekipe reševalcev  - tudi ob pomoči izurjenih psov - na terenu iščejo ostanke trupel.

V Paradisu so velike težave z namestitvijo ljudi, ki so ubežali peklenskemu infernu. Številni ljudje zdaj domujejo kar v šotorih, vozilih in prikolicah na velikem  parkirišču pred Walmartom v mestecu Chico.

Da pa težavam ljudem, ki so v požarih komajda rešili golo življenje, še ni konca, je poskrbel še sum na izbruh epidemije z morvirusom. Simptomi se pri ljudeh že kažejo (bruhanje, slabost, diareja), pristojni pa zaenkrat še čakajo na uradno potrditev epidemije.