Zadremal

VIDEO: Tako s pogledom "ubija" Trump: zaspal je tik ob Melaniji

J.P.
12. 11. 2018, 13.46
Posodobljeno: 13. 11. 2018, 07.19
Deli članek:

Slovesnosti so se med drugim udeležili tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, nemška kanclerka Angela Merkel, predsednika ZDA in Rusije, Donald Trump in Vladimir Putin, pa tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

Profimedia
Maroškega kralja je premagal spanec.

Včeraj se je osrednje mednarodne slovesnosti ob stoletnici konca prve svetovne vojne udeležilo več kot 80 svetovnih voditeljev z vseh petih kontinentov. Ob 11. uri so se zbrali na Elizejskih poljanah in se sprehodili do Slavoloka zmage.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je svetovne voditelje pozval, naj gradijo na upanju in ne na ustrahovanju ter opozoril, naj ne pozabijo pokola prve svetovne vojne. Macron še ni zaključil s svojim govorom, ko je glava maroškega kralja Mohameda VI., sedečega ob Melaniji Trump, omahnila. Prva dama Združenih držav Amerike je dejstvo, da je njen sosed zadremal, bodisi spregledala bodisi ignorirala. Kar pa ni bilo mogoče reči za predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trumpa, ki se je nagnil naprej in bolščal v maroškega monarha. Tako zelo, da je očitno preslišal Macronove besede, da je "nacionalizem izdaja patriotizma" – res pa je tudi, da v času Francozovih pripomb v ušesu ni imel slušalke, skozi katero so s pomočjo prevajalca do ameriškega predsednika prihajale njegove besede. Ko je Macron torej zaključil, je Trump ploskal skupaj z drugimi.