Škandal po tekmi

Udarci: po porazu zvezdnik nasilno nad novinarja

T.L.
12. 11. 2018, 09.29
Posodobljeno: 12. 11. 2018, 09.46
Deli članek:

Francoski zvezdnik po porazu proti Borussiji ni bil najbolj razpoložen.

Profimedia
Franck Ribery

Münchenski Bayern je zabeležil poraz proti dortmundski Borussiji (2:3) v 11. kolu bundeslige, še bolj kot tekma pa odmeva incident po tekmi, za katerega je poskrbel Francoz Franck Ribery.

Nemški Bild poroča - in se ob tem sklicuje na več prič -, da je Franck Ribery trikrat udaril francoskega novinarja in nekdanjega nogometaša Patricka Guillouja.

Guillou je v komentarju za beIN Sports namreč Riberyja označil za enega od krivcev za Bayernov poraz, saj je med tekmo nekajkrat izgubil žogo in s tem Borussiji omogočil nevarne protinapade. Zmagovalni zadetek pa je Borussia zabila potem, ko je Sancho "ukradel" žogo prav Riberyju.

Guillou pa Riberyja ni le kritiziral, ampak ga je med prenosom tudi večkrat pohvalil zaradi njegove požrtvovalnosti. No, Riberyja pa je zanimala očitno le kritika.

Trikrat ga je udaril po obrazu

Očividci so dogajanje po tekmi nazorno opisali: Ribery je zapuščal stadion, ko je do njega pristopil Guillou in želel izjavo. Ribery ga je začel žaliti, takoj zatem pa je novinarja, ki je pred njim stal z rokama v žepih, trikrat udaril po licu in ga odrinil. Hujši napad so preprečil Jean-Pierre Papinin Rafinha, ki sta pritekla in odstranila besnega Riberyja. Francoz se je nato umaknil v klubski avtobus. 

Hasan Salihamidžić, športni direktor Bayerna, je potrdil, da je prišlo do incidenta: "Franck Ribery nas je obvestil, da je imel spor s sonarodnjakom Patrickom Guilloujem, ki ga pozna že leta. Z Guilloujom smo se dogovorili za sestanek, da bi rešili to težavo. Gospod Guillou se s tem strinja in je to tudi v njegovem interesu." V prevodu to pomeni le, da bodo novinarju plačali odškodnino, da bo škandalozni napad čim hitreje potihnil in da bi se odpovedal morebitni tožbi za napad ...