Zaposlena v industriji

VIDEO: Igle v jagode vtikala 50-letnica. Gnalo naj bi jo maščevanje

J.P.
12. 11. 2018, 09.26
Posodobljeno: 12. 11. 2018, 11.19
Deli članek:

Saga o jagodah z iglami je prestopila meje Avstralije.

Profimedia
Kontaminirane jagode

Začelo se je v Avstraliji, završalo je v vseh tamkajšnjih zveznih državah, nato se je panika razširila še do sosednje Nove Zelandije. Policisti so od septembra zbrali 186 poročil o jagodah, v katere so bile vstavljene šivanke, od tega se je 15 primerov izkazalo za potegavščine.

Iz maščevanja

Včeraj so avstralski policisti aretirali 50-letno My Ut Trinh, znano tudi kot Judy, nadzornico nasada jagod severno od Brisbana. Avstralija je pred kratkim zagroženo zaporno kazen za kontaminacijo dobrin povišala na 15 let. Obtožnica ima sedem točk, zaenkrat pa še ni znano, če ji bo oporekala. Prav tako ni znano, v koliko jagod je vtaknila igle, so pa sledove njene DNK našli na jagodah v avstralski zvezni državi Viktorija. Vse kaže, da je skušala iz maščevanja škodovati svojim zaposlovalcem. Ni pa znano, za kaj se jim je hotela maščevati.

Policisti iz avstralske zvezne države Queensland dejali, da njihova preiskava še zdaleč ni zaključena.

Hud udarec

Prva poročila o iglah v jagodah so se pojavila v Queenslandu. Enega moškega so morali hospitalizirati. Pridelovalci so morali zavreči pridelek, prodajalci so jagode umaknili s polic.

Pogojni izpust

Tožilstvo v primeru 50-letnice nasprotuje pogojnemu izpustu, saj bi se ji lahko "maščevala skupnost". Sodišče bo odločitev sprejelo, ko bo o primeru znanega več.