Napad

FOTO in VIDEO: Kaos: zažgal je avto in z nožem napadel ljudi

T.L.
9. 11. 2018, 08.03
Posodobljeno: 9. 11. 2018, 09.28
Deli članek:

Moškega je policija ustrelila in je v kritičnem stanju.

youtube
Napadalec se je lotil tudi policistov.

V avstralskem Melbournu je moški napadel mimoidoče, v napadu pa je ena oseba izgubila življenje. Okoli 16.20 uri po lokalnem času, ko so ljudje odhajali iz službe, se je moški pripeljal na prometno ulico Bourke. Kaj se je nato zgodilo, še ni povsem jasno: po enih informacijah je se je moški zaletel v nakupovalni center, pri čemer je vozilo zagorelo, po drugih informacijah pa je moški sam zažgal vozilo. Moški je nato z nožem napadel ljudi. V napadu je ena oseba umrla, dva pa sta ranjeni, je sporočila policija. Napadalca so obvladali in ustrelili in je v bolnišnici v kritičnem stanju. 

Policaji, ki so prišli na kraj dogodka, so moškega skušali obvladati, vendar pa, kot je videti iz posnetkov, je tudi njih napadel z nožem. ker ga niso uspeli umiriti, je eden od policistov izvlekel pištolo in ga ustrelil.

"Stopili smo iz KFC-ja in videli goreč avto. Nato smo videli moškega, ki je ležal na ulici, okoli glave pa je bila luža krvi. Prepričan sem, da je bil zaboden v lice. Želel sem mu pomagati, vendar sem bil v šoku. Nisem imel pojma, kaj storiti", je med drugim lokalnim medijem povedal 22-letnik, ki dela v KCF. Pred KCF-jem je tudi prišlo do incidenta.

V času napada je bila ulica Bourke polna ljudi. Policija dogodka zaenkrat ne obravnava kot teroristično dejanje.

twitter
Avto so zajeli plameni.