Začelo se je

FOTO in VIDEO: Willa udaril z močnim vetrom, visokimi valovi in obilico dežja

S.R./STA
24. 10. 2018, 07.20
Posodobljeno: 24. 10. 2018, 07.29
Deli članek:

Orkan Willa je udaril na zahodno obalo Mehike.

Profimedia
Veter je že začel podirati drevesa.

Orkan Willa s hitrostjo vetrov okoli 195 kilometrov na uro je zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času udaril na zahodno obalo Mehike pri počitniškem mestu Mazatlan s 500.000 prebivalci. S seboj je poleg močnega vetra prinesel tudi visoke valove in obilico dežja.

Iz obalnih območij so oblasti pred orkanom, ki je iz najvišje pete kategorije do prihoda na obalo oslabel v orkan tretje kategorije, evakuirale okoli 5000 ljudi. Večina se je odločila orkan preživeti doma, čeprav je Mazatlan poln priseljencev iz ZDA in Kanade, ki so se odločili svojo starost preživeti v cenejši Mehiki.

Profimedia
Ljudje so si uredili začasna zavetišča.

Meteorologi ocenjujejo, da bo orkan prinesel do 30 centimetrov dežja na kvadratni meter, ponekod celo do 45 centimetrov, kar bo sprožilo zemeljske plazove in povzročilo poplave predvsem v zveznih državah Jalisco, Nayarit in Sinaloa.

Bolj proti jugu je tropska nevihta Vicente Mehiko še naprej zalivala z dežjem in povzročala poplave ter zemeljske plazove. Zvezne oblasti so sporočile, da je Vicente doslej zahteval 11 življenj.

Reuters
Orkan prinaša visoke valove.