Košarkarji Dallasa so v ligi NBA premagali Chicago Bulls s 115:109 in zabeležili novo zmago. Vnovič je odlično zaigral slovenski reprezentant Luka Dončić, ki je za Teksačane dosegel 19 točk, v statistiko pa vpisal tudi šest podaj, tri skoke in ukradeno žogo.

Vnovič je blestel DeAndre Jordan, ki je z 18 točkami in 16 skoki še na tretji tekmi dosegel dvojnega dvojčka. Nazadnje je to v dresu Dallasa uspelo Popeyu Jonesu leta 1994. Wesley Matthews je bil z 20 koši najbolj učinkovit pri zmagovalcih, za katere je kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število košev.

Pri Chicagu je s 34 točkami izstopal Zach LaVine in še na tretji tekmi sezone dosegel več kot 30 točk. To je pred njim v dresu bikov uspelo le Michaelu Jordanu leta 1986 in Bobu Lovu leta 1971. Jabari Parker je bil z 20 točkami prav tako zelo razpoložen.

Dallas je tekmo v svojo korist odločil v zaključku tretje četrtine, ko je prevzel vodstvo, v uvodu zadnjega dela pa je razlika narasla na 10 točk in gostitelji prednosti niso več izpustili iz rok.

Po prostem dnevu Dallas v sredo čaka gostovanje v Atlanti. V sredo pa bo zaigral tudi drugi Slovenec v ligi NBA Goran Dragić, ki bo z Miamijem gostil New York.