Okoli 60 mrtvih

VIDEO: Sedeli so na tirih, gledali sežig mitološkega kralja, prihrumel je vlak in katastrofa je bila neizbežna

G.G./STA
20. 10. 2018, 13.23
Posodobljeno: 20. 10. 2018, 13.41
Deli članek:

Število smrtnih žrtev petkove nesreče vlaka v zvezni državi Punjab na severu Indije je po najnovejših podatkih naraslo na okoli 60 ljudi.

Reuters
V trenutku, ko je prisopihal vlak, je na tirih sedelo veliko udeležencev festivala.

Policija je po nesreči pridržala strojevodjo in ga zaslišala. Ta naj bi po navedbah uradnih virov povedal, da je dobil dovoljenje za pot ter da ni vedel, da se je več sto ljudi zbralo na železniških tirih.

Kot je pojasnil direktor indijskih železnic Ashwani Lohani, podjetje o praznovanju praznika v bližini železniške proge ni bilo obveščeno. "Napačno bi bilo trditi, da so železnice odgovorne za nesrečo. Gre za glavno progo hitrih vlakov. Ljudje so si slovesnost ogledali z železniških tirov. Ljudje morajo biti bolj pozorni in ne prestopati na železniške proge," je dejal.

Pojavila so se tudi številna vprašanja glede dovoljenja za praznovanje praznika ob železniški progi. Lokalni politiki se sprašujejo predvsem, zakaj v primeru izdanega dovoljenja ni nihče poskusil ustaviti vlaka. Pozvali so h kaznovanju odgovornih za nesrečo.

Večstoglava množica vernikov se je v petek zbrala v bližini železniških tirov blizu mesta Amritsar na slovesnosti ob hindujskem prazniku Dasara. Številni so stali na železniški progi, da bi bolje videli sežig mitološkega kralja demonov Ravane. Prihajajočega vlaka zaradi pokanja petard niso slišali