Legenda

Umorjena starosta ženskega nogometa

B.K.
18. 10. 2018, 14.49
Posodobljeno: 18. 10. 2018, 14.58
Deli članek:

Ustanoviteljica prve profesionalne ženske nogometne ekipe v Mehiki je bila najdena na plaži.

Twitter
Marbella Ibarra

Marbella Ibarra, ki je v Mehiki ustanovila prva profesionalno žensko nogometno ekipo Xolas de Tijuana, je bila najdena umorjena na plaži Rosarito, južno od mesta Tijuana, poroča britanska televizija BBC.

Njeno truplo, na katerem so vidni znaki mučenja, je bilo zavito v plastično folijo. Njene roke in noge so bile zavezane, preiskovalci pa menijo, da so jo pred smrtjo hudo pretepli.

44-letna Ibarra je izginila prejšnji mesec, njena družina pa je prepričana, da je bila ugrabljena. Motiv za njen umor ostaja neznanka.

Novica o njeni smrti je šokirala žensko nogometno javnost v Mehiki. Šok in sožalje so javno že izrekla številna dekleta, ki so po njeni zaslugi uspela v nogometu.

Ibarra sicer ni bila nogometašica, a je oboževala ta šport. Dolga leta je delala v svojem lepotnem salonu, s prihranki pa je ustanovila žensko nogometno ekipo.

V zadnjem času je ustanovila fundacijo, ki bi mladim nogometašicam omogočila finačno stabilnost.

Tijuana je mehiško mesto, ki ga že dolga leta pesti nasilje s strani organiziranih kriminalnih tolp in narko-kartelov. Letošnji junij je bil najsmrtonosnejši mesec v zgodovini mesta. Umorjenih je bilo 251 ljudi.