Potres

Pekel se nadaljuje, Sulavezi je spet močno streslo

STA/B.K.
13. 10. 2018, 11.05
Posodobljeno: 13. 10. 2018, 11.29
Deli članek:

Indonezijski otok Sulavezi je danes stresel potres z magnitudo 5,6, je sporočil indonezijski seizmološki urad.

Reuters
Posledice potresa in cunamija pred dvema tednoma.

Za zdaj ni podatkov o morebitnih žrtvah, potres pa k sreči ni sprožil cunamija.

Potres je imel žarišče v morju jugovzhodno od Sulavezija na globini 97 kilometrov. Prebivalci mesta Bitung so tresenje tal čutili približno pet sekund, so sporočili iz indonezijske agencije za pomoč po naravnih nesrečah.

Pred dvema tednoma je zahodni del otoka stresel močan potres z magnitudo 7,4, ki je sprožil cunami. Popotresni valovi so opustošili mesto Palu in okoliška obalna območja. Umrlo je več kot 2000 ljudi, številne še vedno pogrešajo.

Nove poplave in plazovi v Indoneziji zahtevali najmanj 22 življenj

Medtem je močno deževje, ki je v sredo zajelo zahodni del Indonezije, povzročilo obsežne poplave, sprožili so se tudi številni plazovi. V zadnjih treh dneh je po doslej znanih podatkih umrlo najmanj 22 ljudi, med njimi enajst učencev islamske šole v vasi Muara Saladi na severnem delu otoka Sumatra.

Predstavnik državne agencije za naravne nesreče Sutopo Purwo Nugroho je pojasnil, da je skupino 11 učencev med poukom zadel del stavbe, ki jo je s seboj prinesla narasla reka Aek Saladi.

Več deset ljudi je bilo v ujmi poškodovanih, 15 jih še pogrešajo. Zadnji dve žrtvi so reševalci našli danes zjutraj, ena od teh je bil policist.