Rešitev

Spremembe se širijo, lastniki psov na obvezno osnovno šolanje

T.L./STA
12. 10. 2018, 16.13
Posodobljeno: 12. 10. 2018, 16.18
Deli članek:

Večina lastnikov psov že sedaj opravi osnovno šolanje, a bo to v prihodnje obvezno.

Profimedia
Do incidentov med psi in ljudmi običajno pride zaradi napačnega obnašanja lastnikov ali nerodnega stika z živaljo.

Pred dnevi smo poročali, da morajo na Dunaju psi s seznama nevarnih psov po sprejetju novele zakona na področju vzreje živali odslej nositi nagobčnik in biti na povodcu. Pri sosedih pa se obetajo tudi druge spremembe: predstavniki deželne vlade na avstrijskem Koroškem so se danes strinjali, da morajo lastniki psov opraviti obvezno osnovno šolanje, ne glede na pasmo psa. Dodatno bi uvedli tudi spoznavne urice med psi in otroci.

Večina lastnikov psov že sedaj opravi osnovno šolanje, a bo to v prihodnje obvezno. Cilj je ponuditi praktično in uresničljivo rešitev.

Deželna vlada pa si želi organizirati tudi obiske reševalnih psov in psov pomočnikov v vrtcih in osnovnih šolah po avstrijskem Koroškem.

Opazili so namreč, da do incidentov med psi in ljudmi običajno pride zaradi napačnega obnašanja lastnikov ali nerodnega stika z živaljo, zato v Celovcu menijo, da bi se morali otroci v varnem okolju naučiti, kako pristopiti do psa.

V bolnišnicah na avstrijskem Koroškem so lani obravnavali 3600 pasjih ugrizov, a naj bi bilo število teh še veliko višje.