Starša dvoletnega Lea iz Salt Lake Citiya, iz ameriške zvezne države Utah, sta nepazljivo na domači mizi pustila pisemsko ovojnico z dobrimi 1.000 dolarji.

Denar, ki sta ga imela namen porabiti za nakup vstopnic za tekmo ameriškega nogometa, sta Ben in Jackee Belnap pustila na mizi iz preprostega razloga, da nanj ne bi pozabila. Nista pa pričakovala, da bo njun dve leti star otrok izkoristil priložnost in se s kuverto malce poigral.

"Naslednji dan sva ugotovila, da denarja ni in ga začela iskati. Preiskala sva vse kotičke v naši hiši, a ga nisva našla," je televiziji CBS priznala Jackee. "Imam pa še en koš, v katerega dajem pošto in dokumente, ki jih želim uničiti. Uničiva jih skupaj sz Leom, ko se koš napolni. Pogledala sem še tam in nato še v koš pod uničevalnikom papirja."

leo belnap
Twitter (@BenBelnap)
2-letni Leo, uničevalec denarja.

Jackee je denar našla, a ne v obliki, ki bi ji kaj pomagal. Denar, ki ga je sine dobrovoljno spustil skozi uničevalnik je, narezan na tanke trakove, ležal v košu.

"Približno pet minut sva bila čisto tiho," se šokantnega prizora spominja Jackee. "Nato sem prekinila tišino in rekla, 'to bo nekoč odlična zgodba za na poroko'."

Starša Lea nista preveč skregala, saj ni vedel, da počne nekaj narobe. "Leo ni vedel, da je storil napako. Ne bi bilo fer, če bi se razjezila, saj najbrž niti ne ve, kaj je sploh denar. Za vse nakupe namreč uporabljava kreditne kartice."

A vse le ni izgubljeno. Belnapova sta dolarske trakce poslala ameriški vladni službi, ki se ukvarja z uničenim denarjem, kjer so jima tudi sporočili, da ga bosta verjetno dobila nazaj, če ga bodo le lahko identificirali.

Družina Belnap bo sicer na 1.000 dolarjev čakala še kar nekaj časa. "Rekli so nama, da postopek traja od pol leta do treh let," je še povedala Jackee.