Kaos na turističnem otoku

VIDEO in FOTO: Ceste so se spremenile v deroče reke, z ulic odnašalo avtomobile

S.R.
10. 10. 2018, 08.15
Posodobljeno: 10. 10. 2018, 14.55
Deli članek:

Ogromna količina vode je s seboj odnašala avtomobile, v katerih so bili še vedno ujeti ljudje. Umrlo je najmanj osem oseb, številne še pogrešajo.

Profimedia
Posledice poplav na Majorki.

Španski turistični otok Majorka je prizadelo hudo neurje z močnim deževjem. Obilne padavine so ceste spremenile v deroče reke.

Najhuje je bilo v občini Sant Llorenc na vzhodu otoka, kjer je zvečer deroča reka rušila vse pred seboj in odnašala avtomobile. Po navedbah oblasti je zgolj v dveh urah na kvadratni meter zapadlo več kot 150 litrov vode, pri čemer naj bi nekateri vozniki ostali ujeti v svojih avtomobilih, ki jih je odnašalo po cestišču. Nekaj avtomobilov naj bi odneslo celo v morje.

Profimedia
Posledice poplav na Majorki.

Neurje je preglavice povzročilo tudi drugje po otoku. Z velikimi težavami so se denimo soočali na letališču v Palmi de Mallorca, a je bil največjega kaosa vendarle deležen vzhod, kjer je poplavilo več avtocest in hiš, zaradi neurja pa so se sprožili tudi številni plazovi.

V poplavah je umrlo najmanj osem oseb. Prva žrtev je umrla v kleti svojega doma, kjer jo je ujela voda. Šlo naj bi za 71-letno osebo. Drugo, staro 83 let, so našli ležečo na tleh ob cesti proti obalnemu letovišču Canyamel. Malo po polnoči so reševalci poročali o tretji in četrti smrtni žrtvi. Ena od teh je bila ženska, ki je ostala ujeta v svojem domu v Sant Llorencu. Zjutraj so lokalne oblasti temu dodale še peto žrtev, končno število pa se je zaenkrat ustavilo pri osem. Več ljudi še vedno pogrešajo.