Doslej umrlo 2002 ljudi

VIDEO: Medtem ko mrtve še preštevajo, so ponoči znova v strahu bežali iz hiš

T.L.
9. 10. 2018, 07.36
Posodobljeno: 9. 10. 2018, 08.15
Deli članek:

Po uničenju preživeli še nimajo miru: iz postelj je domačine v indonezijskem mestu Palu ponoči dvignil nov potresni sunek.

Profimedia
To je pogled na uničeno mesto Palu.

Medtem ko število žrtev po uničujočem potresu in cunamiju, ki sta opustošila dele Indonezije in tudi mesto Palu, je mesto v torek zjutraj po lokalnem času prizadel nov potres. Ob 4.15 uri po lokalnem času (22.15 po srednjeevropskem času) so namreč zabeležili pet kilometrov severovzhodno od otoka Sulavezi na globini 10 kilometrov potres jakosti 5,2.

"Pet sekund se nam je zdelo, da bo močan potres," je dejal tiskovni predstavnik državne agencije za krizne situacijeSutopo Nugroho. Med ljudmi je zavladala panika, bežali so iz hiš "na varno". Spomini na zadnje potrese so namreč še kako živi. Poročil o morebitni škodi zadnjega potresa še ni, prva poročila sicer kažejo, da tokratni potresni sunek ni zahteval človeških žrtev. 

V vasi Silae se je porušilo nekaj hiš, ki jih je poškodoval že močnejši septembrski potres, vendar pa na srečo ni bil nihče poškodovan. "Ljudi je zajela panika, saj so bili sunki močni. Vsi smo se zbrali na ulici," je povedala prebivalka vasi Silae. 

Naj spomnimo: v potresu, ki je konec septembra prizadel osrednji del Sulavezi je doslej umrlo 2002 ljudi, bojijo pa se, da se bo številka še povišala in pojavljajo se ocene o grozljivo visokem človeškem davku, ki naj bi zaobsegel pet tisoč človeških življenj. Reševalci se bojijo, da je pod ruševinami še nekaj sto, morda pa tudi tisoč ljudi.   

Profimedia
Pogled na uničeno mesto Palu.