Izguba

Žalostno stanje Trumpovih golf letovišč

B.K.
8. 10. 2018, 15.19
Posodobljeno: 8. 10. 2018, 15.22
Deli članek:

Čeprav je Donald Trump v zadnjih štirih letih v svoja golf igrišča na Škotskem vložil kar 150 milijonov britanskih funtov, ta še vedno ne prinašajo dobička.

Profimedia
Donald Trump igra golf v letovišču Turnberry na Škotskem.

Dve golf letovišči, ki jih ima družina Trump na Škotskem, sta že četrto zaporedno leto zabeležili izgubo. V letu 2017 je bila skupna izguba obeh letovišč 4,64 milijonov funtov, od tega je elitnejše, 800 arov veliko letovišče na zahodni obali Škotske, zabeležilo kar 3,38 milijonov funtov izgube, poroča finančni portal Bloomberg.

Z igrišči v času Trumpovega predsedovanja ZDA sicer upravlja njegov sin Eric Trump. Ta je po lanskoletnih izgubah podal nekaj pozitivnih napovedi, a je letos moral priznati ponoven poraz. Ali je izguba na igriščih povezana s kontroverznimi politikami ameriškega predsednika ne bomo najbrž vedeli nikoli, mlajši Trump pa razlogi išče drugje, tudi v vremenu, predvsem pa v stanju škotskega gospodarstva. "Zlom cen nafte in gospodarski padec na severovzhodu Škotske sta rezultirala v zmanjšanju lokalne potrošnje, zato so se posledično znižali tudi prihodki za tri procente," je v poročilu zapisal mlajši Trump.

Kljub poraznim številkam pa bo družina Trump v prihodnjem letu v letovišči vložila še dodatnih 150 milijonov funtov, s katerimi bo zgradila dodatne počitniške kapacitete.