Romanca s Kimom

Republikanski senator Trumpu ne privošči zaljubljenosti

G.G./STA
3. 10. 2018, 20.48
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 20.56
Deli članek:

Ameriški predsednik Donald Trump rad govori, kako sta se z vodiljem Severne Koreje Kim Džong-unom zaljubila. Republikanski senator Republikanski senator iz Južne Karoline Lindsay Graham ima dovolj teh neumnosti.

Reuters
Po novem velika prijatelja: Kim Džong Un in Donald Trump

"Dovolj tega, ljubim te. Ta neumnost o ljubezni se mora prenehati. Glede Kima ni ničesar za ljubiti," je dejal Graham in izrazil zaskrbljenost, da Severna Koreja vleče ZDA za nos in skuša vnesti razdor v zavezništvo med ZDA in Južno Korejo. "Trump misli, da njegov šarm deluje, da delujejo njegove grožnje, vendar je to drugače," je dejal.

Čudovita pisma

Trump je na zborovanju s svojimi privrženci v Zahodni Virginiji povedal, da mu je Kim napisal čudovita pisma, nato pa sta se zaljubila. Ameriški komiki so spet dobili veliko materiala, politike, kot je Graham pa to skrbi. Trump še vedno hvali svoj vrh s Kimom junija v Singapurju, državni sekretar Mike Pompeo pa se bo v nedeljo v Pjongjangu dogovarjal o drugem vrhu med voditeljema ZDA in Severne Koreje.

Graham je bil dober prijatelj senatorja iz Arizone Johna McCaina in pogost kritik predsednika Trumpa. Ko se je McCainovo zdravstveno stanje poslabšalo in je začel umirati za rakom, pa je Graham nenadoma postal eden najbolj odločnih zagovornikov Trumpa, s katerim po novem pogosto igrata tudi golf.