Oster

Putin brez dlake na jeziku: On je navaden izdajalec in izmeček

T.L.
3. 10. 2018, 15.43
Posodobljeno: 3. 10. 2018, 16.20
Deli članek:

Ruski predsednik ni izbiral besed za nekdanjega ruskega dvojnega agenta Skripala.

Profimedia
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin ni izbiral besed: dvojnega agenta Sergeja Skripala, ki je bil zastrupljen v Veliki Britaniji, je označil za izdajalca in izmečka. Skripala in hčerko Julijo so našli zastrupljena na klopci v Salisburyju marca letos. Britanci so prepričani, da sta bila zastrupljena z živčnim strupom novičokom, za dogodek pa so obdolžili ruske varnostne službe. Posledično so se odnosi med Veliko Britanijo in Rusijo močno zaostrili.  

Danes pa je v eni od redkih izjav o Skripalu Putin, ki je sicer govoril v Moskvi na ruskem mednarodnem forumu Russian Energy Week International Forum, brez dlake na jeziku Skripala označil za izdajalca in izmečka. "Hitreje ko bodo mediji nehali poročati o Skripalu, bolje bo," je še dodal.  

Dodal je, da želijo nekateri mediji Skripala prikazati kot "nekakšnega aktivista za človekove pravice. On je navaden vohun. Izdajalec domovine. To obstaja, da si izdajalec domovine. On to je." Brezkompromisni Putin pa se še ni ustavil in je pristavil še eno krepko."Predstavljajte si, da je oseba, ki je izdala domovino, v vaši državi. Kako bi ravnali z njo?" se je vprašal. In odgovoril: "On je navaden izmeček, to je vse."