Razpad sistema

"Pogba? Ni dovolj dober, da bi čistil 'kopačke' velikanom Uniteda"

T.L.
2. 10. 2018, 08.50
Posodobljeno: 2. 10. 2018, 09.38
Deli članek:

O pretresih v klubu in predstavah najdražjega igralca v zgodovini kluba Manchester United je nekaj krepkih povedal nekdanji napadalec Newcastla Alan Shearer.

Profimedia
Pogbaja je v soboto Mourinho zamenjal v 70. minuti.

Nogometni velikan Manchester United je v razsulu po novem porazu. Na sobotni tekmi jih je dobesedno potolkla ekipa West Hama in rdeči vragi so izgubili z rezultatom 1:3.

Največji navijači in tudi nekdanji igralci kluba težko opazujejo kaos v Unitedu in zdaj se je oglasil tudi nekdanji igralec in napadalec Newcastle Uniteda in Blackburna Alan Shearer. V komentarju klubskega dogajanja v zadnje času ni "šparal" z besedami, sploh ne na račun Francoza Paula Pogbaja, ki je kot okrepitev v Unitedov klub prestopil za rekordno vrednost 110 milijonov evrov, kar je rekorden znesek, ki ga je doslej za nekega igralca odštel Manchester. Na sobotni tekmi je v 70. minuti Pogbaja zamenjal Fred. Pogbajevo predstavo na zelenici proti West Hamu je Shearer označil za "patetično". 

Profimedia
Alan Shearer

"Manchester United je danes sram. Igralce je sram, da igrajo za Manchester United. In to ni izključno krivda Josea Mourinha. Tudi drugi so krivi. Ko sem sam igral, je bil klub močan, menedžer je bil v klubu glavni človek. Danes imajo igralci preveč nadzora in vpliva", je dejal Shearer, ki se je nato neusmiljeno lotil Pogbaja. O Pogbajevi sobotni predstavi je za The Sun dejal. "Proti West Hamu je bil znova patetičen in tako slab, da ga je moral Mourinho 'odvleči' z igrišča, ker ni ponudil prav nič.

Nadaljeval je, da je Pogba v zgodovini kluba najdražji nogometaš, "ampak pomislite na vse velikane, ki so doslej nosili dres Uniteda. Tudi kot svetovni prvak s Francijo Pogba ne bi bil dovolj dober, da čisti 'kopačke' tistim nogometašem, ki so pisali zgodovino Old Trafforda"

Po sedmih krogov v angleški Premier ligi je United na 10. mestu, zbranih ima 10 od maksimalnih 21 točk.