Nadaljevanje spora

Eden od junakov reševanja tajskih dečkov zoper Muska vložil tožbo

S.R.
17. 9. 2018, 21.08
Posodobljeno: 17. 9. 2018, 21.16
Deli članek:

Elon Musk bo zaradi svojih izjav, povezanih z enim od reševalcev tajskih dečkov, moral na sodišče.

Profimedia
Musk se bo na sodišču zagovarjal zaradi klevetanja.

63-letni potapljač Vernon Unsworth je na sodišču v Kaliforniji zoper izvršnega direktorja podjetja Tesla Motors Elona Muska vložil tožbo. Obtožuje ga neutemeljenih trditev oziroma klevetanja. 

Unsworth je sodeloval pri dramatičnem reševanju tajskih dečkov, ki so konec junija letos ostali ujeti v jami Tham Luan. Musk je po uspešni reševalni akciji na twitterju zapisal, da je Unsworth »pedofil« in »posiljevalec otrok.« Razžaljeni Unsworth, ki ga mnogi štejejo za enega od herojev celotne operacije, je po poročanju medijske hiše CNN odškodninsko tožbo zoper Muska vložil tudi v Londonu, zahteval pa naj bi več kot 60.000 evrov, saj mu je, kot trdi, Musk očrnil ugled po vsem svetu. 

Profimedia
Unsworth trdi, da mu je Musk s svojimi izjavami očrnil ugled.

Muskove umazane izjave na twitterju so bile sicer posledica spora, ki se je vnel po tem, ko je Unsworth kritiziral Muskove poskuse, da bi tudi sam pomagal pri reševalni akciji, saj je ustanovitelj Tesle na Tajsko priletel s svojo mini podmornico, ki so jo zgradili njegovi strokovnjaki. Unsworth je takrat dejal, da je za reševanje povsem neprimerna in da si jo lahko »vtakne tja, kamor nikoli ne posije sonce.« Unsworth je trdil še, da gre pri Muskovem poskusu zgolj za poceni promocijski trik.