Poskus likvidacije?

Član Pussy Riot pri zavesti, a je njegovo zdravstveno stanje zelo resno

S.R.
16. 9. 2018, 09.11
Posodobljeno: 16. 9. 2018, 09.18
Deli članek:

Ruskega aktivista Pjotra Verzilova, ki je bil domnevno žrtev zastrupitve, so iz Moskve premestili v bolnišnico v Berlinu.

Profimedia
Pjotr Verzilov

Zdravstveno stanje tiskovnega predstavnika razvpite ruske skupine Pussy Riot Pjotra Verzilova, ki je v torek po sodni obravnavi v Moskvi nenadoma zbolel, naj bi bilo zelo resno. 30-letni Verzilov je oslepel ter izgubil sposobnost govora in hoje, izgubil pa naj bi tudi zavest, zato so njegovi bližnji prepričani, da ga je nekdo zastrupil, poroča britanski BBC.

V petek, potem ko je več dni ležal na enoti za intenzivno nego v bolnišnici v Moskvi, naj bi se zbudil iz nezavesti. Včeraj ponoči so ga z letalom prepeljali v bolnišnico v Berlinu, prevoz pa naj bi organizirala fundacija Cinema for Peace s sedežem v nemški prestolnici, katere ustanovitelj je znan podpornik ruske aktivistične skupine. Na letalu naj bi bila prisotna tudi njegova mati, ki v Moskvi do sina domnevno ni imela dostopa, na letališču v Berlinu pa ga je pričakala nekdanja soproga Nadja Tolokonnikova

Tolokonnikova je prepričana, da so ga namerno zastrupili, ker so ga želeli »ustrahovati ali pa celo likvidirati,« Verzilov, ki ima rusko in kanadsko državljanstvo, je namreč glasen nasprotnik kremeljske politike. Na naslovnice mednarodnih medijev se je zavihtel na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu, ko je med finalom v Moskvi pritekel na zelenico in končal v čvrstem primežu hrvaškega reprezentanta Dejana Lovrena.