Nevarnost s trgovskih polic

FOTO: Groza, kdo v jagode nastavlja igle in bucike?!

S.R.
15. 9. 2018, 13.58
Posodobljeno: 15. 9. 2018, 20.58
Deli članek:

Nekdo v želji, da bi na kolena spravil pridelovalce jagod, ogroža življenja dojenčkov, otrok in celotnih družin.

Facebook/Joshua Gane
Na dogajanje je prvi opozoril Joshua Gane, ko je eno takšnih snedel njegov prijatelj.

Avstralske oblasti in zlasti trgovci so na nogah, potem ko je prejšnji teden odjeknila novica, da v jagode nekdo nastavlja igle in bucike. Prvi primer je kar prek facebooka razkril Joshua Gane, potem ko je jagodo, ki jo je naključno pograbil iz košarice teh slastnih sadežev, z iglo vred pogoltnil njegov 21-letni prijatelj. Nesrečnik naj bi utrpel »hude bolečine v želodcu.« 

Zdravstveni organi v zvezni državi Queensland, ki je v državi ena največjih pridelovalk jagod, so pozneje izdali opozorilo, da je kupovanje jagod sicer varno, a da naj jih kupci pred zaužitjem raje prerežejo. Enako opozorilo je izdala avstralska policija, ki je razkrila, da obstaja nevarnost, da so z iglami in bucikami »kontaminirane« jagode kar šestih pridelovalcev. Številni pridelovalci so svoje jagode preventivno raje umaknili s trgovskih polic, cene jagod pa so se drastično znižale.

Predsednica vlade v Queenslandu Annastacia Palaszczuk je za informacije o odgovornih za to podlo dejanje ponudila 100.000 avstralskih dolarjev (približno 61.000 evrov) nagrade, saj naj bi prve »kontaminirane« jagode izhajale ravno iz te države, nato pa so se pojavile tudi drugod po državi. Oblasti domnevajo, da je v nekaterih primerih šlo za posnemovalce, kar vzbuja skrbi, da nevarnosti še ni konec. »Nekdo želi industrijo sabotirati, s tem pa ogroža življenja dojenčkov, otrok in družin,« je dejala Palaszczukova.