Izginil v neznano

Ribič našel osebne predmete pogrešanega sodelavca WikiLeaksa

S.R.
12. 9. 2018, 15.16
Posodobljeno: 12. 9. 2018, 15.24
Deli članek:

Tri tedne po izginotju so našli osebne predmete Arjena Kamphuisa, potrjuje norveška policija.

Profimedia
Kamphuis je izginil med dopustovanjem v norveškem mestu Bodø.

Nizozemskega strokovnjaka s področja kibernetske varnosti Arjena Kamphuisa, ki je dejaven pri mednarodni neprofitni organizaciji WikiLeaks, pogrešajo vse od 20. avgusta. Tistega dne je zapustil hotel v mestu Bodøna severu Norveške, kjer je dopustoval. Za njim se je izgubila vsaka sled. Njegove osebne predmete je v morju v bližini mesta včeraj našel ribič, poroča tiskovna agencija Reuters.

Norveška policija je v izjavi za javnost pojasnila, da zaradi interesa preiskave v tem trenutku ne bo razkrila nobenih natančnejših informacij o najdenih predmetih. Policija je sicer nedavno izjavila, da v zvezi z izginotjem zaenkrat še nimajo izoblikovanega menja, tako tudi po včerajšnjem dogajanju ni znano, ali je bil Kamphuis žrtev kaznivega dejanja, ali je šlo zgolj za tragično nesrečo, ali pa celo nič od tega.

Preiskava je še vedno v teku, policija pa se je za kakršne koli informacije o Kamphuisu in njegovem gibanju med dopustom obrnila tudi na splošno javnost. Pri preiskavi območja, kjer so našli njegove predmete, jim pomaga tudi krajevna organizacija Rdečega križa.