Oscar de la Hoya

Po Trumpu boksar: resno razmišlja, da bi kandidiral za predsednika

J.P.
12. 9. 2018, 08.49
Posodobljeno: 12. 9. 2018, 08.58
Deli članek:

Izkušenj v politiki nima, a ga je navdihnil uspeh Donalda Trumpa.

Profimedia
Zaenkrat kaže, da se bolj nagiba na konzervativno stran.

Oscar de la Hoya resno razmišlja, da si leta 2020 kandidiral za predsednika Združenih držav Amerike.

"Dejansko zelo, zelo resno mislim s tem. Prepričan sem, da če lahko to naredi Kanye West in s tem draži svet, da bi morda nekega dne kandidiral za predsednika, zakaj ne jaz?" je vprašal TMZ in dodal, da so ga številni – še ko je bil profesionalni boksar – nagovarjali, naj se loti politike.

Zaenkrat kaže, da se bolj nagiba na konzervativno stran, saj ne verjame v klečanje med državno himno.

Profimedia
Začasa njegove boksarske kariere je bil oklican za "Zlatega dečka".

Škandali

In če bo res kandidiral, bi se mu lahko maščevalo nekaj škandalov, ki jih je nanizal v preteklosti. Tako je aprila letos postal tarča izsiljevalcev (od njega so zahtevali dva milijona dolarjev, približno 1,7 milijona evrov), potem ko ga je nekaj deklet posnelo v kočljivih situacijah. Preiskava še poteka. Leta 2007 so se na spletu znašle njegove fotografije v ženskih oblačilih. Objavila jih je srbska slačipunca Milana Dravnel, ki je trdila, da je Oscar z njo prevaral svojo takratno ženo Shanno Moakler. Vsakršno vpletenost je zanikal, za fotografije pa dejal, da so računalniško obdelane. Leta 2011 si je premislil in priznal, da je na fotografijah res on. Razkril je tudi, da se je vrsto let boril z odvisnostjo od drog in alkohola. Istega leta ga je doletela še obtožba, češ da je v enem od newyorških hotelov priredil zabavo, na kateri naj bi si dal duška z mamili in spolnimi pripomočki. Tudi v tem primeru naj bi nosil ženska oblačila. Zadeva je na sodišču propadla.

45-letnik, začasa njegove boksarske kariere oklican za "Zlatega dečka", se ponaša z osvojeno zlato olimpijsko medaljo in desetimi naslovi svetovnega prvaka. Leta 2002 je osnoval svoje podjetje, ki se ukvarja s promocijo borcev in borb, imenovano Golden Boy Promotions.