Zadnji vzdihljaji

Starša se bojita, da so Maddie ostali le še trije tedni

J.P.
11. 9. 2018, 08.23
Posodobljeno: 11. 9. 2018, 08.27
Deli članek:

Vsega bi lahko bilo kaj kmalu konec.

Profimedia
Maddie je izginila pred enajstimi leti in pol.

Kate (50) in Gerry McCann (49) sta se še enkrat več znašla v istem položaju – ne vesta, ali se bo iskalna akcija še nadaljevala ali pa bo v roku treh tednov dokončno ukinjena. Vse je, kot kaže, odvisno od novega britanskega ministra za notranje zadeve. Potem ko smo včeraj poročali, da so britanski preiskovalci v zadnjem času kar nekajkrat leteli na Portugalsko, češ da preiskujejo pomembne sledi, je britanski mediji danes pišejo, da jim tehtnih informacij v zvezi z izginotjem Madeleine McCann ni uspelo pridobiti. Po trenutno dostopnih podatkih britansko notranje ministrstvo še ni dobilo prošnje za dodatno financiranje.

Profimedia
Madeleine, ki bi danes štela 15 let, je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

Negotova usoda

Vir blizu McCannovih je za MailOnline povedal, da starša ne vesta, kakšna usoda bo doletela tako imenovano Operacijo Grange. Ta je bila, kar se osebja tiče, v zadnjih letih postopno znatno oklestena. Tajna potovanja preiskovalcev na Portugalsko, kot rečeno in kot vse kaže, niso obrodila sadov. Preiskava je zadnjo finančno injekcijo dobila marca letos, ko je notranje ministrstvo za iskanje izginule Maddie namenilo skoraj 170.000 evrov.

Enajst let in pol

Iskalna akcija je do sedaj stala dobrih 12 milijonov evrov. Maddie je izginila pred enajstimi leti in pol – kot domnevajo preiskovalci, so jo odnesli bodisi trgovci z belim blagom bodisi roparji, ki se jim je podvig ponesrečil.

Madeleine, ki bi danes štela 15 let, je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007. Starša sta se odpravila na večerjo, njo in njena sorojenca Seana in Amelie – dvojčka sta takrat imela dve leti – pa pustila same v apartmaju v pritličju.