Zdravniki so se borili, vendar ...

Tragedija: smrt 16-letnika, kriv udarec v rebra

R.T.
9. 9. 2018, 13.56
Posodobljeno: 9. 9. 2018, 15.26
Deli članek:

Kar 65 minut se je zdravniška ekipa trudila z oživljanjem nesrečnega najstnika.

Profimedia
Zdravniki so se trudili, vendar zaman.

V soboto se je v Odžaku v Bosni in Hercegovini odvijal turnir v borilnih veščinah Posavina Open Odžak 2018, ki je potekal v športni dvorani srednje šole Pero Zečević v Odžaku.

Eden od udeležencev turnirja, 16-letni borec iz Slavonskega Broda, je po koncu turnirja umrl, poročajo mediji. V borbi je namreč prejel neugoden udarec, ki se je kasneje - čeprav sprva ni kazalo tako - izkazal za usodnega.

"Med borbo je prejel udarec pod rebri. Nato je padel, ampak se je takoj postavil na noge in nadaljeval tekmovanje. Po konci tekme pa se je med hojo po hodniku onesvestil. Na kraju prisoten zdravnik je takoj začel z masažo srca. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer je dobil injekcijo adrenalina. Pravijo, da je še bil živ, ko so ga na meji prevzeli zdravniki iz Slavonskega Broda", piše portal SBplus, ko navaja izjavo očividca tragičnega dogodka. 

Zdravniške ekipe z obeh strani meje so se borile za življenje mladega borca, ki se že leta ukvarja z borilnimi športi, vendar najhujšega niso uspeli preprečiti. Zdravniška ekipa ut Slavonskega Broda se je kar 65 minut trudila oživiti fanta, vendar jim ni uspelo.