Neverjetno

Želela sta zanositi, a ni šlo, ker sta se lotila na napačnem koncu

R.T.
27. 8. 2018, 09.54
Posodobljeno: 27. 8. 2018, 10.02
Deli članek:

Štiri leta se je mlad kitajski par trudil dobiti otroka, a brez uspeha. Zato sta obiskala zdravnika porodničarja, ki jima je povedal, da se tega lotevata na popolnoma napačen način.

Profimedia
Nihče jima ni povedal.

Poročen par, čigar identiteti kitajski mediji niso razkrili, sta po štirih letih neuspehov obiskala porodničarja Liuja Hnogmeja. Na posvetu je žena priznala, da je njun spolni odnos "ponavadi boleč," zato je Liu opravil ginekološki pregled.

"Par je bil mlad, moški je štel 26 in ženska 24 let. Bila sta zdrava, a čeprav sta bila poročena že štiri leta, nista mogla zanositi," je za medije dejal porodničar. "Družini sta jima zaradi tega povzročali veliko stresa."

Rezultati pregleda so bili nepričakovani. Liu je namreč ugotovil, da sta zakonca iz jugozahodne province Guižou po pomoti prakticirala analni spolni odnos, namesto vaginalnega. Zato nista uspela zanositi.

Zdravnik jima je zato priskrbel učbenik za spolno vzgojo in jima razložil, kako se pravilno lotiti spolnega odnosa, če želita zanositi. In res, ni trajalo dolgo, da je mladenka dobila nosečniški trebušček.

24-letnica je namreč zanosila le nekaj mesecev za opravljenim posvetom. Mladenič in mladenka sta bila prihajajočega naraščaja tako vesela, da sta Liuju v zahvalo podarila živo kokoš in 100 domačih jajc.

"Štiri leta zakona pa ne mož, ne žena nista vedela kako zanositi. Pari, ki bi vedeli tako malo o spolnosti so redki, ni pa redko, da ljudje verjamejo napačne stvari glede spolnosti," je še dejal Liu.

Na Kitajskem je manko spolne vzgoje velik problem. Kljub temu je napredek na tem podorčju počasen. Spolna tematika je namreč v večini izobraževalnih ustanov še vedno tabu.

"Spolna vzgoja na Kitajskem je pred mnogimi izzivi," je nenavadni primer komentiral Džing Jun, profesor sociologije na pekinški univerzi Tsinghua. "Na naši univerzi imamo programe spolne vzgoje za naše študente, kjer se naučijo osnov o varni spolnosti, uporabi kondomov in tako dalje. Kolikor mi je znano, se je večina mojih študentov tako prvič srečala s to tematiko."