Psihične težave?

VIDEO: Srhljivo: iz celice 19-letnega množičnega morilca: "Požigaj. Ubijaj. Uničuj" in prošnje za smrt

J.P.
10. 8. 2018, 19.48
Posodobljeno: 10. 8. 2018, 19.55
Deli članek:

Več let naj bi mu na uho šepetal demon, skušal naj bi si tudi vzeti življenje.

Zajem zaslonske slike
Gesta, ki ne potrebuje pojasnila.

Nikolas Cruz je obtožen 17 umorov in 17 poskusov umora, je marca formalno potrdila floridska velika porota v Fort Lauderdalu. Spomnimo: 19-letnik je letos na valentinovo na srednji šoli v Parklandu na jugu Floride ustrelil 17 ljudi.

Takrat smo poročali, da morilca v zaporu muči nespečnost in da je zaprosil ter tudi dobil sveto pismo, med in po obisku odvetnice pa so iz njegove samice slišali smeh. Na trenutke naj bi bil pri sebi, na trenutke pa je menda zrl v steno in globoko razmišljal. Zdaj pa je znano, kaj je Cruz policistom povedal nemudoma po streljanju 14. februarja. V javnost je prišel tudi videoposnetek.

"Zaslužiš si umreti"

Detektivu je priznal, da si je skušal vzeti življenje.

Cruz naj bi priznal, da je moril, in se spraševal, zakaj ga policisti niso pokončali. »Ubijte me,« naj bi zamomljal sam sebi. Bil je sam v sobi, kamera pa je snemala. Spraševal se je, zakaj ni mrtev. »Hočem umreti. Na koncu nisi vreden nič, stari,« je mogoče slišati. »Zaslužiš si umreti.« Dejal je tudi, da naj bi v glavi slišal glas demona, ki mu je ukazal, da naj požiga, ubija in uničuje. »Slišim demone … Glas, glas demona,« je dejal in dodal, da mu je ta naročil, naj se odpravi na morilski pohod. »Glas je v meni … Sem jaz in je moja slaba plat … Ta glas. V meni je glas in jaz, samo jaz, ki se trudim biti dober.« Detektiv John Curcio, ki ga je zasliševal, ga je nato vprašal, zakaj ni poiskal pomoči in mu očital, da ga morda ni hotel zaustaviti. »Ne maram demona,« mu je odgovoril in zahteval odvetnika. S tem je bilo zaslišanje prekinjeno.

Reuters
Da je imel Cruz hude psihične težave, so se zavedali vsi okrog njega.

Znano je, da je imel Cruz hude psihične težave, česar so se zavedali vsi okrog njega, vključno s sošolci.

Mlajši brat

V priporu se je srečal tudi s svojim mlajšim bratom Zacharyjem Cruzom. »Ljudje zdaj mislijo, da si pošast,« mu je dejal brat. »Verjetno se ti je zdelo, da nikomur ni mar zate, a meni je. Vem, da ti tega nisem dal vedeti. Morda se je zdelo, kot da te sovražim. A resnica je, da te imam rad,« mu je priznal mlajši brat. »Oprosti,« mu je odvrnil Nikolas.