Tragedija v smučarskem svetu

Na 18. rojstni dan nenadno umrla mlada vrhunska deskarka

S.R.
27. 7. 2018, 08.27
Posodobljeno: 27. 7. 2018, 08.50
Deli članek:

Smučarski svet žaluje za mlado vrhunsko deskarko na snegu.

Team GB
Ellie Soutter

Britanski olimpijski komite je včeraj potrdil, da se je »nenadno« poslovila 18-letna mladinska reprezentantka v deskanju Ellie Soutter. »Bila je izjemno priljubljena članica reprezentance in vsi so jo imeli radi,« jo je opisal predsednik komiteja Hugh Robertson, ki je hkrati izrekel sožalje njeni družini in njenim prijateljem.

Soutterjeva, ki ji je svet alpskega smučanja napovedoval bleščečo prihodnost, je tragično umrla ravno na svoj 18. rojstni dan v sredo, natančen vzrok smrti pa zaenkrat še ni znan. Znano je le, da je umrla v Združenem kraljestvu. Mlada reprezentantka je sicer prebivala v smučarskem središču Les Gets v francoskih Alpah.

Na tragedijo se je prek facebooka že odzval njen v Franciji živeči oče Tony, ki je dejal, da mu je ta kruti svet včeraj vzel sorodno dušo. »Tako sem bil ponosen na čudovito mlado žensko, v katero je zrasla. Ellie, pogrešal te bom močneje, kot si si kadarkoli sploh predstavljala. Počivaj v miru mala šampionka,« je zapisal. Soutterjeva je na lanskih mladinskih olimpijskih igrah v Turčiji osvojila zlato kolajno.