Na jezeru Table Rock v ameriški zvezni državi Missouri je v četrtek potonila turistična ladja. Po prvih podatkih je v nesreči umrlo najmanj deset ljudi, več pa so jih še pogrešali. Žal pa je nesreča zahtevala še več človeških žrtev: umrlo je namreč 17 ljudi, so sporočile oblasti danes. Med 17 žrtvami pa je tudi devet članov družine iz Indiane.

Ena od potnic na ladji, ki je tragedijo preživela, je medijem zdaj povedala, da je kapitan ladje potnikom rekel, naj ne oblečejo reševalnega jopiča. Kapitan ladje je sicer nesrečo preživel in je na zdravljenju v bolnišnici.

Na krovu ladje je bilo skupno 31 potnikov, med njimi tudi otroci od enega leta naprej. Najstarejša žrtev nesreče je stara 76 let, med žrtvami so tudi štirje otroci, stari so bili od enega do devet let.  

Tia Coleman je v nesreči izgubila devet članov družine. "Izgubila sem vse svoje otroke, izgubila sem moža, izgubila sem taščo, izgubila sem svaka, izgubila sem strica, izgubila sem svakinjo - bila mi je kot sestra - in izgubila sem nečaka. Sama sem v redu, vendar je to zelo težko, je dejala za Fox News. 

table rock-potopljena ladjica
Profimedia
Med iskanjem pograšanih.

"Kapitan nam je rekel 'ne skrbite za rešilne jopiče, ne boste jih potrebovali', zato jih ni nihče vzel, saj smo poslušali kapitana," je dodala. Kmalu pa je bilo prepozno za vse. Tia je prepričana, da bi rešilni jopiči rešili življenje več ljudem.  

Tia je dejala, da je med utapljanjem prosila boga, naj ji pusti umreti, ker ni več zmogla zdržati boja z neizprosno vodo. "Nato sem vse 'spustila' in sem začela lebdeti, začela sem se dvigati proti površini," je povedala še pretresena Tia. Na površini je videla, da so iz velike ladje v bližini metali v vodo rešilne jopiče. Prosila je boga, naj ji pomaga, da preživi, da pride do svojih otrok. Uspela je priplavati do čolna, kjer so poskrbeli zanjo in jo dvignili na varno. 

Ni vedela, kaj se je dogajalo z drugimi. "Nikogar nisem videla, nikogar slišala. Nisem slišala njihovih krikov, imela sem občutek, da sem popolnoma sama," je grozljivo izkušnjo opisala za Reuters.  

Po navedbah lokalnega šerifa Douga Radarja je nesreča najverjetneje posledica slabega vremena in močnega vetra.