Škandal

Hitro in učinkovito: Macron ga bo "brcnil v rit"

T.L.
20. 7. 2018, 15.36
Posodobljeno: 20. 7. 2018, 15.53
Deli članek:

Škandal, v katerega se je zapletel varnostnik francoskega predsednika, je Macrona očitno močno ogrožal: Benallo so najprej suspendirali, zdaj so se odločili, da ga odpustijo.

Profimedia
Benalla (desno) je Macron že odpustil.

Francoski predsednik Emmanuel Macron ni izgubljal časa: takoj ko se je znašel v tveganem položaju zaradi ravnanja tesnega sodelavca, varnostnika in svetovalca za varnostna vprašanja med potovanji v tujino, Alexandra Benallo, je ukrepal. Včeraj smo poročali, da so Benalla zaradi incidenta, ko je bil prvomajskimi protesti zapleten v incident s protestniki, čeprav tam ni imel - operativno - kaj iskati, se je zdaj Macron odločil, da varnostnika odpusti.  

Tožilstvo v Parizu dogajanje ob majskem incidentu preiskuje, policija pa v ločenem postopku v zvezi z incidentom zaslišuje Benallo, poroča BBC. 

"Predsednik je informiran o novih dejstvih, ki bi lahko potrdile, da je Alexandre Benalla storil prekršek," som sporočili danes iz predsednikovega urada. 

Sicer pa francoski mediji poročajo, da je Benalla v tem tednu skrbel za varnost ob slovesnem prejemu francoskih nogometašev po osvojenem naslovu svetovnih prvakov na nogometnem prvenstvu v Rusiji.