Žreb

Dobitna srečka ji je prinesla grob

Si.R.
20. 7. 2018, 21.20
Deli članek:

Sieglinde Skriwan je bila na Bavarskem kot prva izžrebana za nov grob na krajevnem pokopališču iz 17. stoletja.

Profimedia
Na starem pokopališču na Bavarskem so začeli pokopavati že davnega leta 1685.

Ker na pokopališču v kraju Berchtesgaden v bavarskih Alpah, na meji z Avstrijo, že desetletja novi grobovi niso bili na voljo, so se odločili, da bodo na nenavaden način, z žrebom, razdelili novih 200 grobov.

UŽIVALI BODO V RAZGLEDU

Prva, ki je zadela, je bila srečka 53-letne Sieglinde Skriwan. Ob tej priložnosti je dejala: »Zakaj se ne bi smeli ukvarjati s tem vprašanjem? To je del življenja.« Razkrila je, da je grob namenjen njej in njenemu soprogu. Skupaj sta izbrala grob v bližini groba moževega strica. Gre za prostor pod drevesom na sredini pokopališča. Njuni zanamci bodo tako ob obisku pokopališča lahko uživali tudi v lepem razgledu.

Sieglinde Skriwan
Sieglinde Skriwan se je veselila »dobitka«.

PRAVICA TUDI PRI GROBOVIH

Tokrat je bilo z žrebom na voljo 140 grobov za krsto in 60 žarnih grobov. Ker so krajevne oblasti želele biti pravične do vseh potencialnih lastnikov, so se odločile, da bodo nove grobove razdelile z žrebom. Pred žrebom so zainteresirani lahko izbrali želeno številko groba in grob je na koncu dobil tisti, ki mu je bila sreča najbolj naklonjena. Novi lastniki bodo morali po opravljenem žrebu plačevati stroške najema groba.