Budva

VIDEO: Bitka za ležalnik na plaži

M.V.
19. 7. 2018, 13.43
Posodobljeno: 2. 6. 2023, 09.08
Deli članek:

Na plažah pogosto potekajo hudi boji med ponudniki ležalnikov in turisti, ki bi radi le raztegnili svojo brisačo. Tokrat je v spor v črnogorski Budvi posegla inšpekcija.

Profimedia

Aleksandra Obradović iz Budve je na youtubu objavila posnetek hudega prepira z moškim, ki oddaja ležalnike na eni izmed plaž v priljubljenem letovišču Budva. Plažni poslovnež Hadžiahmetović je poskušal s prostora, ki naj bi bil rezerviran za njegove ležalnike, spoditi gospo, ki se je temu uprla. »Ne morete raztegniti brisač ravno nasproti ljudi, ki so plačali ležalnike,« je dejal najemodajalec.

»Tukaj se ne boste kopali« 

V tistem trenutku je počilo. Moški je Aleksandro in njene prijatelje opozoril na napis, ki stoji pred plažo, češ da se tukaj ne bodo kopali. Aleksandra mu je odgovorila, da ga je lahko sram, ker naravnost ropa turiste in preganja someščane. »Oni so nori, ker plačajo, ti pa si pametna, kajne?« jo je zbodel moški, nakar mu je »zastonjkarica« zabrusila: »Ne, ti si pameten, ker kradeš.« Obradovićeva se je o dogodku razpisala na svojem facebook profilu, kjer je tudi povedala, da se ji je sicer gospod želel opravičiti, ko je izvedel, čigava hči je, vendar njegovega opravičila ni sprejela.

Kazen inšpekcije

»Najbolj žalostno je, da se mi je prišel opravičit šele, ko je ugotovil, kdo je bil moj oče, čigar ime je sinonim za častnega in poštenega Črnogorca. Vprašala sem ga, ali druge osebe s plaže, ki nimajo tako znanih očetov, niso vredne opravičila,« je zapisala Aleksandra. Zaradi spora, ki je odmeval na družbenih omrežjih, je na plažo prišla tudi inšpekcija in kaznovala možakarja, ki oddaja ležalnike, ker opreme ni uredil v skladu z zakonom.