FINALE

Naši sosedi na robu infarkta!

Žiga Kariž / Novice Svet24
15. 7. 2018, 08.01
Deli članek:

Hrvaško je zajela nogometna vročica, kakršne svet še ni videl. O nogometu in hrvaški reprezentanci in njenih junakih govorijo vsi, vse drugo je postalo nepomembno. Naši sosedi so prepričani v zmago in že slavijo svoje junake.

Reuters

10.500 evrov za vstopnico!

Na spletnem oglasniku Njuskalo.hr se je pojavil oglas, v katerem prodajalec ponuja vstopnice za VIP-ložo na finalni tekmi prvenstva: cena 10.500 evrov, oglas pa si je v nekaj urah po objavi ogledalo več tisoč radovednežev. Običajne vstopnice se pri preprodajalcih prodajajo po 1500 evrov. Večina navijačev čaka, da ali bo FIFA hrvaški odobrila dodaten kontingent vstopnic.

Vstopnice za hrvaške navijače

Hrvaške turistične organizacije sporočajo, da je zanimanje navijačev za finalni ogled v Moskvi izjemno veliko. Hrvaški navijači naj bi za pot v Moskvo najemali kredite, prodajali osebne stvari in se zadolževali pri prijateljih.  Enodnevni aranžmaji za polete iz Zagreba stanejo od 8000 do 12.000 kun (1080 do 1621 evrov), brez vstopnic. Glede na ponudbo enega izmed operaterjev so stroški sledeči: letalska vozovnica 9200 kun (1.250 evrov), letališka pristojbina 110 evrov, Fan ID 20 evrov ali vizum 80 evrov. Cene vstopnic za finale se gibljejo od 480 evrov do 940 evrov.

Kolinda se vrača

Finalno nogometno tekmo svetovnega prvenstva med Francijo in Hrvaško si bosta v Moskvi ogledala oba najvišja politična predstavnika omenjenih držav. Galske peteline bo na stadionu Lužniki spodbujal francoski predsednik Emmanuel Macron, ognjene pa hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Slovenci bodo romali na Hrvaško

Slovenske železnice so hrvaške prosile za dodatne vagone na nedeljski liniji za Zagreb, saj se večje število Slovencev odpravlja na ogled tekme v hrvaško prestolnico. Samo z vlakom se bo iz Ljubljane v Zagreb odpravilo skoraj 1000 nogometnih navdušencev.

Potres – nogotres

Geofizikalni oddelek zagrebške naravoslovno-matematične fakultete (PMF) je včeraj sporočil, da so v sredo zvečer zabeležili okrepljeno tresenje tal, posebej v času polfinalne nogometne tekme na svetovnem prvenstvu v Rusiji med Anglijo in Hrvaško. Objavili so tudi grafično poročilo, ki kaže intenziteto tresenja tal. »Tla so se okrepljeno tresla ob 22.20 in 22.37. Kaj le bi to lahko bilo?« so zapisali na facebook profilu Geofizika.

Prišli v službo, a ne zaradi dela

Hrvaški mediji poročajo, da so po tekmi z Anglijo Hrvati zmago sicer bučno proslavili, a kljub temu naslednji dan prišli v službo. Toda ne zaradi dela. Glavni razlog naj bi bil v tem, da so želeli skupaj s sodelavci podoživeti slavje. A jasno je, da bo danes življenje v Hrvaški obstalo, v primeru zmage pa bo kljub višku turistične sezone tudi v ponedeljek vse v znaku proslavljanja.

Vse pripravljeno za slavje

Ne glede na to, ali Hrvaška zmaga ali izgubi, bodo njihovi nogometaši sprejeti kot heroji. Priprave za slavje že potekajo. Nogometaše doma pričakujejo že v ponedeljek okoli 13.30. Na letališču jih bodo pričakale mažoretke in godba na pihala. Na trg Bana Jelačića, kjer naj bi jih pričakalo celo 100 tisoč ljudi, pa se bo bodo pripeljali v odprtem dvonadstropnem avtobusu. Na trgu naj bi nastopila le skupina Zaprešić boys, ki bo preigravala navijaške pesmi. Zavrteli bodo tudi budnico Moja domovina, ob kateri bodo v zrak spustili več tisoč rdečih in belih balonov.

38 milijonov dolarjev dobi zmagovalec finala, 28 milijonov dolarjev dobi poraženec.

Sveti dres

Hrvaška reprezentanca je pet zmagovalnih tekem odigrala v »rezervnih« temno modrih dresih, v finalu pa bodo oblekli tradicionalno belo-rdečo »šahovnico«. Dresi gredo v času evforije za med. Če želite uradni dres Hrvaške, boste v spletni trgovini Hrvaške nogometne zveze zanj odšteli 500 kun oziroma 67 evrov.

Prepričani v zmago

Glede na anketo, ki jo izvedla ena najbolj branih hrvaških spletnih strani dnevnik.hr in v kateri je sodelovalo več kot 60 tisoč njihovih bralcev, le štirje odstotki tistih, ki so glasovali, menijo, da bo v nedeljo zmagala Francija.

Številka:

***null***