Mobilna verzija
06:59 23. september 2018

FOTO in VIDEO: Poplave zahtevale že skoraj 200 žrtev

J.P./STA Hirošima
1 Posodobljeno: 08:37 / 12.7.2018

Število žrtev poplav na jugu in zahodu Japonske se je danes povzpelo na 199, še več deset ljudi pogrešajo je sporočila japonska vlada.

Hirošima, poplave

Foto: Profimedia

Dodali so, da se iskanje in reševanje po poplavah, ki jih je v minulih dneh povzročilo obilno deževje, nadaljuje. Poplave so že označili za najhujšo vremensko nesrečo na Japonskem v več kot treh desetletjih.

Hirošima, poplave

Japonski premier Shinzo Abe je obiskal provinco Okayama. Foto: Profimedia

Provinco Okayama, ki so jo poplave prizadele najhuje, je v sredo obiskal japonski premier Shinzo Abe, v petek pa naj bi obiskal še drugo v poplavi prizadeto regijo.

Pri iskanju pogrešanih sodeluje 70.000 vojakov, policistov in gasilcev.

Močno deževje

Na Japonskem je od četrtka do nedelje močno deževalo, zaradi česar so bile poplavljene številne ceste in hiše, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. Več kot 10.000 ljudi, ki so jih evakuirali zaradi poplav, sedaj živi v začasnih zatočiščih.

Po poplavah se sedaj v prizadetih krajih soočajo z visokimi temperaturami nad 30 stopinj Celzija in pomanjkanjem vode, zaradi česar se pristojne oblasti bojijo širjenja različnih nalezljivih bolezni. Brez vode je ostalo več kot 200.000 gospodinjstev.

Vaš prispevek