Rusija 2018

Brazilci toplo sprejeli nogometaše

B.K./STA
9. 7. 2018, 12.15
Posodobljeno: 9. 7. 2018, 12.22
Deli članek:

Brazilske nogometaše je, kljub porazu v četrtfinalu, doma čakala topla dobrodošlica.

Reuters
Philippe Coutinho ob prihodu na mednarodno letališče v Riu.

Pritisk na brazilsko izbrano vrsto je bil ogromen. Navijači naslov pričakujejo na vsakem svetovnem prvenstvu, a pokala reprezentanci v Brazilijo ni uspelo pripeljati že od leta 2002.

Pred štirimi leti je reprezentanca klonila, v Rusijo pa so Brazilci prispeli kot favoriti in z boljšim moštvom, kot so ga v ogenj poslali leta 2014.

Sanje o naslovu so se končale v četrtfinalu, ko jih je z 2:1 premagala izbrana vrsta Belgije. Sklonjenih glav so se odpravili domov, kjer pa so jih pričakali razburjeni navijači.

V nedeljo so nogometaši pristali na mednarodnem letališču v Riu de Jaineru, navijači pa so jih sprejeli z vzkliki in bučnim aplavzom. Casemiro in Philippe Coutinho sta nekaterim v množici segla v roke in pozirala za fotografije z navijači. Zvezdnika Neymarja pa ob pristanku ni bilo opaziti.

Brazilski selektor Tite se je navijačem zahvalil za toplo dobrodošlico: "Rad bi se vam iz srca zahvalil za to toplino," je dejal ob pristanku. Titeja je sicer Brazilska nogometna zveza povabila, da tudi naprej ostane selektor.