(Ne)posrečeno

Trump Kimu poslal CD s pesmijo 'Rocket Man'

R.T.
9. 7. 2018, 09.38
Posodobljeno: 9. 7. 2018, 09.40
Deli članek:

Neškodljivo darilo ali neprevidna žaljivka?

Profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump naj bi severnokorejskemu kolegu Kim Džong Unu poslal zgoščenko, na kateri je tudi skladba britanskega pevca Eltona Johna Rocket Man.

Trump naj bi Kimu pesem poslal, ker je slednji na srečanju prejšnji mesec dejal, da je ni še nikoli slišal.

Rocket man ali raketni mož je tudi žaljivka, s katero je Trump pred meseci označil Kima, po tem, ko ta, kljub ameriškim grožnjam, ni opustil jedrskih testov.

Reuters
Ameriški državni sekretar Mike Pompeo.

Ameriški zunanji minister Mike Pompeo je sicer v petek znova obiskal Severno Korejo, kjer naj bi se z oblastmi pogovarjal o podrobnostih denuklearizacije Korejskega polotoka. Ob prihodu pa so ga južnokorejski novinarji vprašali o zgoščenki, ki naj bi jo, opremljeno s svojim avtogramom, preko njega poslal Trump. Pompeo se je na vprašanja odzval s smehom in tako domneve pustil nepotrjene.

Čeprav je Trump besedno zvezo ‘raketni mož’ uporabljal kot žaljivko, pa bi zgoščenka s to pesmijo lahko pomenila tudi darilo za severnokorejskega voditelja. Med njunim nedavnim srečanjem naj bi namreč Trump Kima vprašal, ali je znano pesem že slišal in Kim je odgovoril, da ne. Trump tako morda le širi Kimova glasbena obzorja.