Prekršek?

Če so okradli Srbe, potem so tudi Južno Korejo

R.T.
23. 6. 2018, 19.37
Posodobljeno: 23. 6. 2018, 19.47
Deli članek:

Napad, iz katerega so Mehičani dosegli odločilni drugi zadetek, se je začel po odvzeti žogi na sredini igrišča. Hector Herrera je Ki Sung-yeungu odvzel žogo tako, da ga je kresnil po nogi, sodnik pa ni dosodil prekrška.

Profimedia
Je Hector Herrea storil prekršek?

Tekma se je začela pričakovano, z napadanjem Mehike ter branjenjem in čakanjem Južne Koreje na protinapade. V enem od njih v 22. minuti je bilo v mehiškem kazenskem prostoru precej vroče. Son Heung-min je potegnil v protinapad, njegov prvi strel je blokiral eden od Mehičanov, zvezdnik Južne Koreje in angleškega Tottenhama pa je prišel še do enega strela, tudi tega je mehiška obramba odbila, tokrat v kot. Po njem je do nevarnega strela z glavo prišel Ki Sung-yeung, Guillermo Ochoa se je izkazal z obrambo.

Nato pa se je južnokorejski obrambi pripetila napaka, Jang Hyunsoo je v kazenskem prostoru igral z roko, srbski sodnik Milorad Mažić je takoj pokazal na enajstmetrovko. V 26. minuti jo je izkoristil Carlos Vela.

Južnokorejci so v drugi polčas krenili še bolj odločno. Toda prvo res lepo priložnost v drugem delu so si priigrali Mehičani. V 58. minuti je Andres Guardado, ki je danes odigral 150. tekmo v mehiškem dresu, lepo zadrževal žogo na robu kazenskega prostora, dobro udaril proti golu, z obrambo se je izkazal Jo Hyeon-woo.

Korejci so še naprej napadali mehiški gol, a si nevarne priložnosti niso uspeli pripraviti. Mehičani pa so zato v 66. minuti ukradli žogo (z morebitnim prekrškom), jo poslali v protinapad, Javier Hernandez pa je iz igre vrgel še zadnjega branilca in zabil svoj 50. gol v reprezentančnem dresu.

Azijski nogometaši so vse več stavili v napad, tako je v 70. minuti poskusil Hwang Hee-chan, Ochoa je bil zbran in pravočasen.

Že v sodniškem dodatku je Son Heung-min Korejcem vlil nekaj upanja, ko je z levico z roba kazenskega prostora matiral Ochoo. Po golu za 1:2 so Mehičani stopili na žogo in Korejcem niso več dovolili, da bi jih ogrozili.