Čustveno

Rodmana premagale solze; tega Obami še ni odpustil

J.P.
12. 6. 2018, 16.01
Posodobljeno: 12. 6. 2018, 16.08
Deli članek:

Upokojena legenda NBA ni mogla zadrževati solz – tudi on je pripomogel k temu, da se je pisala zgodovina.

Reuters
Dennis Rodman trdi, da denar ni v igri.

Dennisa Rodmana so med pogovorom premagala čustva. »V srcu in duši sem se počutil zelo počaščenega, ko sem bil izbran, da odidem v Severno Korejo,« je povedal košarkarski zvezdnik in priznal, da tamkajšnjih razmer pred odhodom ni poznal. »Ko sem spoznal Kim Džong Una, nisem vedel, kaj pričakovati … A ko sem spoznal tamkajšnjo kulturo, sem se počutil kot doma.«

Obama zanj ni imel časa. Trump pa

Rodman ne skriva naklonjenosti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. Ter zamere, ki jo goji do njegovega predhodnika Baracka Obame. »Danes je pomemben dan in jaz sem tu. Tako srečen sem, Obama pa niti ni imel časa zame.« Rodman je začasa Obamove administracije upal, da bo lahko deloval kot posrednik med državama, a pri takratnem predsedniku ni naletel na odobravanje. Nato pa so ga premagale solze – dejal je, da je začel po prvem srečanju s Kim Džong Unom v Severni Koreji začel dobivati grožnje s smrtjo. »Moral sem se skrivati, nisem mogel domov. Prestal sem vse udarce. Vsi so bili zoper mene, jaz pa sem še na nogah,« je dejal.

Zaljubljen v Severno Korejo

Sprva je mislil, da ga v Severni Koreji čaka le dobrodelna tekma v košarki, a je kmalu spoznal, je dejal, da gre za nekaj večjega. »Zaljubil sem se v državo,« je bil odkrit. »Ljudje Severne Korejo imajo srce, dušo, karizmo in ljubijo drug drugega.« Povedal je še, da je njegov odnos s Kimom uspel, ker je držal obljubo, da bo v Pjongjang pripeljal ekipo poklicnih košarkarjev, za severnokorejskega voditelja pa je dejal, da ni topoglavec, temveč človek, ki si želi spoznati svet. Tudi Združene države Amerike.

Rodman je v Singapur prispel včeraj. Že pred časom je nakazal, da bi rad sodeloval pri pogajanjih.