Živi mrtvec

Pri Dunaju »truplo« znova oživelo

R.T.
12. 6. 2018, 09.02
Posodobljeno: 12. 6. 2018, 09.10
Deli članek:

Reševalcem Rdečega križa se je pripetila huda napaka, ko so za mrtvega razglasili moškega, ki je nujno potreboval zdravniško pomoč.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Le streljaj od Dunaja leži kraj Mödling, prizorišče te nenavadne zgodbe, ki se je odvila na nedeljo 1. junija. Ko nek moški že dlje časa ni videl svojega 68-letnega soseda, je poklical policijo, poroča avstrijski portal Heute.at. Na vrata so prvi potrkali gasilci in reševalci iz vrst Rdečega križa. Ko z druge strani ni bilo odziva, so gasilci vdrli skozi vrata in na tleh v predsobi uzrli na tleh ležečega 68-letnega inženirja. Reševalec je preveril njegovo stanje, ga nemudoma razglasil za mrtvega, se obrnil in se s svojimi kolegi poslovil s prizorišča. Le nekaj minut pozneje so se prikazali možje v modrem. Ko so tako stražili truplo »pokojnega,« se je ta začel tresti, skupaj z njim pa so od šoka zacepetali tudi policisti. Na prizorišče so hitro poklicali reševalno vozilo s ta »zaresnimi« zdravniki, ki so prej mrtvega, zdaj pa živega inženirja stabilizirali in prepeljali v bolnišnico. Moški je preživel.

»Katastrofalna napačna ocena, ki je povsem nesprejemljiva. Bolničar ni otipal utripa, zdelo se mu je, da na telesu domnevno pokojnega vidi mrtvaške lise. Seveda smo nemudoma ukrepali. Po tem dogodku celotna ekipa ne deluje več na terenu, bolničar pa z nami ne sodeluje več,« je pojasnila Sonja Kellner iz Rdečega križa Spodnje Avstrije.