Žur

VIDEO: Popivanje in razvrat bosta ruskega ministra stala službe

R.T.
26. 5. 2018, 09.30
Posodobljeno: 29. 5. 2018, 08.55
Deli članek:

Rutinska kontrola prometa je v godljo spravila ministra ene izmed ruskih regij.

Youtube (Экстренный вызов 112)

Incident se je zgodil v ponedeljkovih zgodnjih jutranjih urah. Prometna policija je ustavila avtomobil, ki ni imel prižganih luči. Za volanom je sedela mlada dama, na pol gola in vidno vinjena. Na zadnjem sedežu je spal moški srednjih let, oblečen le v spodnjice in majico. Tudi on je bil vinjen.

Ženska, šlo naj bi za lokalno birokratko, je skušala spečega sopotnika zbuditi. Prijela ga je za nogo, ga začela tresti in klicati: “Saša, Saša!” Medtem je policistom grozila, da bodo imeli probleme, ko se “Saša” zbudi.

A probleme bosta imela ona in Saša. Policisti se namreč niso pustili zmesti in so od komaj zavestnega sopotnika pridobili dokumente. Ugotovili so, da gre za finančnega ministra regije Saratov Aleksandra Viskerbenceva, avtomobil v katerem ga je prevažala blondinka, pa je bil službeni.

Viskerbencev je, ko je ugotovil kaj se dogaja, stopil iz avtomobila in policiste prosil za ogenj, da je lahko prižgal cigareto, nato pa je skušal možem postave celo pobegniti.

Škandalozen posnetek je izzval kriminalistično preiskavo, zaradi katere bi lahko oba, voznica in minister, izgubila vozniška dovoljenja. Iz regionalnega ministrstva za finance so medtem sporočili, da je bil Viskerbencev na dopustu do konca meseca. Po vrnitvi pa ga čaka neprijeten pogovor in izguba službe, je za rusko televizijo RT dejal neimenovan vir iz regionalne vlade. Kaj se bo zgodilo z domnevno birkoratko in voznico avtomobila, ni jasno.