Nogomet

Bo Salah nared za svetovno prvenstvo, se Ronaldo poslavlja od Reala?

Matej Klarič
27. 5. 2018, 09.05
Posodobljeno: 27. 5. 2018, 09.18
Deli članek:

Po slabe pol ure igre je moral igrišče včeraj zapustiti prvi zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah, ki je v letošnjem letu polnil gole nasprotnih ekip.

Reuters
Salah je moral igro zapistiti že po slabe pol ure igre.

Kot poročajo mediji, pa bo sedaj egipčanski reprezentant zaradi poškodbe moral verjetno izpustiti prihajajoče svetovno prvenstvo v Rusiji. Trener Liverpoola Jurgen Klopp je dejal, da je njegov nastop na prvenstvu vprašljiv, medtem pa so v reprezentanci Egipta bolj optimistični, da bodo prvega zvezdnika ekipe vseeno videli nastopiti. Z egiptovskega ministrstva za šport so danes sicer sporočili, da bo moral po prvih informacijah Salah mirovati dva tedna, tako da bo na seznamu izbrane vrste za SPSalah naj bi si pri padcu izpahnil ramo. 

Plaz kritik se je včeraj usul tudi na branilca Reala Sergia Ramosa, ki je po mnenju mnogih namerno poškodoval Salaha. Klopp je bil po tekmi prepričan, da je bila poškodba Salaha ključni trenutek tekme. "Seveda je to preobrnilo potek tekme. Zavedam se, da če to rečeš po porazu, se zdi, da ne znaš športno izgubljati. A to je bil res grob prekršek Ramosa. To ni bil nogomet, to je bila rokoborba. Fantje so razumljivo doživeli šok." 

Tudi uveljavljeni komentator sodniških odločitev in nekdanji sodnik na hrvaški nacionalni televiziji Mateo Beusan, je prepričan, da je šlo za nameren prekršek. »Gre za namerno vlečenje Ramosa in napako sodnika,« je o tem dejal Beusan. Tudi reakcija po prekršku, ko je Ramos nasmejan gledal kako Salah objokan zapušča igrišče kaže na to.

Je Christiano Ronaldo odigral zadnjo tekmo za Real?

Po včerajšnji tekmi je veliki zvezdnik Real Madrida Ronaldo stopil pred novinarje in presenetil z izjavo: ''Lepo je bilo pri Real Madridu.« Nato ga je novinar vprašal, ali to pomeni, da se poslavlja?: »V naslednjih dneh bom vse razjasnil in zadevo obrazložil našim navijačem, ki so mi vedno stali ob strani. Več ne bi govoril, zdaj je čas za veselje in slavje. Prihodnost posameznika v tem trenutku ni pomembna. Pomembno je le, da je Real ostal na vrhu Evrope,'' je odgovoril Ronaldo in sprožil plaz ugibanj.

K temu, da čimprej pove, kakšni so njegovi načrti, ga je pozval tudi Sergio Ramos. Reakcije pa je miril predsednik Reala Florentino Perez, ki je dejal, da Ronaldo ostaja: ''Vedno govorimo o njem in nič se ne zgodi. Kar vprašajte ga, ostal bo, ima pogodbo."