Mandžurski kandidat

»Ljubezen« med Trumpom in Putinom je enostranska, pravi žvižgač

S.R.
26. 5. 2018, 09.20
Posodobljeno: 26. 5. 2018, 09.22
Deli članek:

Žvižgač Edward Snowden ne polaga veliko upov v posebnega tožilca Roberta Muellerja, da bo zaradi sprege s Kremljem zašil Donalda Trumpa. Enako svetuje drugim Američanom.

Profimedia
Snowden od leta 2013 živi v Rusiji, kjer so mu zagotovili politično zatočišče.

»Na tem svetu ni človeka, do katerega bi Trump gojil večjo ljubezen kot do ruskega predsednika,« je v včerajšnji oddaji podcasta Deconstructed dejal nekdanji uslužbenec ameriške Nacionalne varnostne agencije NSA Edward Snowden, ki danes živi v izgnanstvu v Rusiji. Dodal je, da ljudje po njegovem mnenju preveč pričakujejo od Muellerjeve preiskave. »Svet ne deluje tako. Življenje ni tako preprosto,« je povedal ter dodal, da je »ljubezen« med Trumpom in Putinom bržkone enostranska, saj sam ne verjame, da je Trump tip človeka, na katerega bi se Putin zanesel.

Profimedia
Pravi, da se Putin na Trumpa ne more zanesti.

»Pošteno povedano, vsak, ki je Trumpa kadar koli slišal govoriti tri minute, ve, da je popolna polomija. Ne zveni kot človek, s katerim bi se spustili v nekakšno vohunsko operacijo v stilu Mandžurskega kandidata. Ta človek se ne more spomniti niti tega, kaj pove na koncu posameznega stavka,« je pikro pripomnil Snowden. Vendar to po njegovem mnenju ne pomeni, da Trump ni želel sodelovati ali pa da ni pripravljen narediti vsega za zagotovitev kakršnih koli lasnih koristi. 

Snowden je ljudi in morebitne prihodnje žvižgače iz ameriške vlade hkrati pozval, naj si še naprej prizadevajo za spremembe. »Verjamem v to, da je ta svet lahko boljši in da bi moral biti boljši, vendar se to ne bo zgodilo, če ga boljšega ne bomo ustvarili sami. To pa terja določeno mero tveganja, trdega dela in končno morda celo žrtvovanja,« je poudaril.