Preplah

Opozorilo osebju: Bodite pozorni na nenavadne zvoke!

T.L.
23. 5. 2018, 17.04
Posodobljeno: 23. 5. 2018, 18.32
Deli članek:

Eden od zaposlenih je sporočil, da je občutil "subtilen in nejasen, vendar nenormalen občutek, povezan z zvokom in s pritiskom". Nihče še ne ve, kaj se je dogajalo.

Profimedia
Osebje opozarjajo, naj bodo previdno.

Ameriško zunanje ministrstvo je opozorilo svoje osebje na Kitajskem, naj bodo pozorni in sporočijo vse morebitne znake, ki so povezani z neobičajnimi zvočnimi in vidnimi izkustvi. Eden od zaposlenih na ameriškem veleposlaništvu v mestu Guangdžov je namreč nadrejenim prijavil o pojavu nenavadnh in skrivnostnih simptomov. 

Zaposleni na veleposlaništvu je poročal, da občuti "subtilen in nejasen, vendar nenormalen občutek, povezan z zvokom in s pritiskom", je objavljeno na spletni strani ameriškega veleposlaništva na Kitajskem. Zunanji minister Mike Pompeo je dejal, da gre za podoben pojav kot pri domnevnem slušnem napadu na ameriško diplomatsko osebje na Kubi. Iz ameriškega zunanjega ministrstva sporočajo, da z vso resnostjo spremljajo dogajanje, vendar pa za nenavadno dogajanje - kljub zaostrenim odnosom med državama - niso obtožili Kitajske.

Tiskovna predstavnica veleposlaništva Jinnie Lee je po poročanju BBC dejala, da je zaposleni poroča o "različnih telesnih simptomih", ki so se pri njem pojavljali od konca leta 2017 do aprila 2018, ko je delal na veleposlaništvi v Guangdžovu . Zaposleni se je nato vrnil v ZDA, kjer so 18. maja na veleposlaništvu izvedeli za diagnozo, ki so jo postavili moškemu: pretrpel je blago travmatično možgansko poškodbo. "Zaenkrat ne vemo, kaj je povzročilo opisane simptome, trenutno pa na Kitajskem ne beležimo podobnega primera," dodaja Leejeva. Vseeno pa prijavo obravnavajo z vso resnostjo. 

Vsem, ki bi začutili nenavadne zvočne ali slušne pojave, naj ne skuajo izslediti izvora nenavadnega pojava, ampak naj se takoj prestavijo na lokacijo, kjer zvočno-vidnih pojavov ne občutijo.