hotel mama

Ker ni želel zapustiti staršev, ga je izselil kar sodnik

R.T.
23. 5. 2018, 10.28
Posodobljeno: 23. 5. 2018, 10.30
Deli članek:

30-letnika starša nista več želela podpirati, a je zavračal selitev.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

“Po pogovoru z mamo sva se odločila, da moraš nemudoma zapustiti to hišo. Imaš 14 dni časa za izselitev. Ne bo ti dovoljeno, da se vrneš,” sta 2. februarja na listek, ki sta ga pustila svojemu 30-letnemu sinu Michaelu, zapisala Mark in Christina Rotondo. Že nekaj mesecev sta se namreč hotela znebiti odraslega sina, ki je že osem zaporednih let živel na njun račun v družinski hiši v New Yorku.

Ker ni bilo odgovora, sta čez slaba dva tedna poskusila znova: “Si izseljen! Dosedaj si bil najin gost. Nimamo podpisane pogodbe, ki bi ti dovoljevala, da ostaneš tukaj brez najine privolitve.”

Še vedno brez odgovora. Sedaj sta starša ubrala drugačno pot. Michaelu sta ponudila 1.100 ameriških dolarjev donacije, s katero bi si lahko pomagal najti novo stanovanje in delo. “Obstajajo službe, ustrezne tudi za ljudi s slabo zgodovino dela, kot si ti. Zaposli se – moraš delati,” sta mu zapisala ob tem. “Če rabiš pomoč pri iskanju stanovanja, se je mama ponudila, da ti bo pomagala.”

Tudi ta ponudba je ostala neodgovorjena, zato sta starša proti sinu vložila tožbo na državnem sodišču.

Michael se je na obravnavi zagovarjal, češ da mu starša nista dala dovolj časa, da bi se izselil, a se sodnik z njim ni strinjal in je podprl starša in dosodil, da se mora 30-letnik nemudoma izseliti.

Michael je razsodbo označil za “nezaslišano” in napovedal pritožbo.