Nočni (ne)mir

VIDEO: 15 minut slave: Tako so se na ulici izkazale okajene in prostaške turistke

S.R.
23. 5. 2018, 10.02
Posodobljeno: 23. 5. 2018, 10.06
Deli članek:

V noči na ponedeljek z razuzdanim in prostaškim vedenjem 15 minut slave doživele tri švedske turistke.

Facebook/Marbella se queja
Tri okajene mladenke in "pogumno" drevesce.

Španija se v zadnjem času srečuje z vse bolj razširjenim odporom do tujih turistov. Regionalne oblasti in mestni sveti po vsej državi postopoma uvajajo vrsto novih ukrepov, s katerimi želijo zajeziti obseg oddaje stanovanj prek spletnih storitev, kot sta Airbnb in HomeAway. Koncept ekonomije delitve, ki vključuje tudi občasno oddajanje sob v lastnem domovanju z namenom dodatnega zaslužka, so pograbili po celotni Evropi, a se je v nekaterih regijah tako razpasel, da zdaj doživlja močan protiudarec.

V španskih večjih mestih in turističnih letoviščih so stanovanjske bloke in kar celotne soseske denimo že povsem preplavili turisti, večina domačinov, bržkone zlasti tistih brez lastnih kapacitet za oddajo, pa je z živci povsem na koncu. Sive lase jim ne povzroča zgolj dejstvo, da tovrstno oddajo sob in stanovanj mnogi krivijo za zviševanje cen najemnin, pri čemer ta »kratko« običajno potegne lokalno prebivalstvo, temveč tudi vsesplošni hrup in vandalizem turistov, ki ga morajo iz dneva v dan prenašati. Z nadvse damskim vedenjem so se nedavno izkazale tri okajene in razposajene Švedinje, ki so svojo živalskost razkazovale v mestu Marbella na jugu Španije.

Dame, domačin in drevesce

Videoposnetek, objavljen na facebook profilu Marbella se queja (Pritožbe iz Marbelle), je v ponedeljkovih zgodnjih jutranjih v neslavnem trenutku ujel nebrzdane mladenke, ki so bile kot kaže mnenja, da če ne spijo same, ne sme spati nihče. Ob vsesplošnem trušču in kričanju je ena od trojice z vsebino želodca najprej nagradila bližnji odtok, kraval pa je dosegel vrh, ko je skozi bližnjo okno za trenutek spokoja zaprosil nespeč domačin. Razpoloženje do takrat vesele triperesne deteljice se je nemudoma spremenilo. Moškega so zasule z žaljivkami in psovkami, drevesce pred njegovim vhodom pa s fizičnim terorjem. Na srečo se čvrsto in pokončno drevesce ni pustilo ustrahovati, a je moralo na koncu le priznati premoč, ko sta na pomoč priskočiti še sotrpinki. Drevesce je nato okusilo vso srditost nočnih teroristk. Te so svojih 15 minut slave zaključile z mešanico švedskih in angleških psovk.