Model 3

Musk pojedel besedo: Nova Tesla predraga za množice

R.T.
21. 5. 2018, 09.51
Posodobljeno: 21. 5. 2018, 11.18
Deli članek:

Model 3 naj bi stal le okoli 35.000 ameriških dolarjev. Sedaj je znano, da bo zanj potrebno odšteti enkrat več.

Profimedia
Tesla Model 3

Ustanovitelj podjetja Tesla Elon Musk je pred časom obljubil, da bo izboljšan model električnega avtomobila dovolj ugoden za množično proizvodnjo. Zanj naj bi bilo potrebno odšteti ‘le’ okoli 35.000 ameriških dolarjev. A specifikacije novega modela električnega avtomobila kažejo, da bo cena mnogo višja.

Za osnovno verzijo Modela 3 bo potrebno seči globlje v žep. Na ameriškem trgu bo avtomobil stal 78.000 dolarjev, kar je več kot enkrat dražje od napovedane cene. Kljub visoki ceni pa omenjeni model ne bo vključeval samovozeče funkcije.

Podražitev je sicer posledica več izboljšanj, za katere so v Tesli ugotovili, da so pomembnejše od nizke cene. Tako bo Model 3 imel zmoglivejšo baterijo od sprva predvidene – namesto 350 kilometrov, kakor je bilo načrtovano najprej, bo ta zmogla 500 kilometrov – avtomobil bosta poganjala dva motorja, prav tako pa bo na voljo štirikolesni pogon.

Reuters
Elon Musk je ustanovitelj Tesle, SpaceX in SolarCity.

Po zadnjih podatkih bo Model 3 torej stal “približno toliko, kot BMW M3, a bo 15 odstotkov hitrejši in bolj obvladljiv,” je tvitnil Musk.

Zdi se torej, da čas Tesel za množice še ni nastopil.