neverjetno

Raznašalca časopisov napadli in zabodli, vseeno je dokončal delo

R.T.
26. 4. 2018, 08.02
Posodobljeno: 26. 4. 2018, 08.11
Deli članek:

Raznašalec največjega dnevnika na Aljaski se ni zmenil za nevarne vbodne rane. Policijo so poklicali prebivalci, ko so opazili okrvavljene časopise.

Youtube

“Napadeni je dejal, da so ga napadli trije belopolti moški, /…/ potem pa je nadaljeval z dostavljanjem časopisov. Ko je končal, se je odpravil domov,” so torkov dogodek opisali na policijski postaji aljašekga mesta Anchorage.

Zakaj hudo poškodovani raznašalec ni poklical policije ali reševalcev, ni jasno nikomur. Policijo so namreč obvestili naročniki časopisa Daily News, ki so zjutraj naleteli na bizaren prizor. Njihovi časopisi so bili poškropljeni s krvjo, od ene do druge hiše pa je vodila krvava sled.

Napad se je sicer zgodil nekaj po tretji jutranji uri, možje oblasti pa so do žrtve prišli šele ob osmih zjutraj. “In smo tam, pet ur kasneje – gremo do njegovega doma, odpre vrata in očitno vidimo, da je poškodovan,” je dejal predstavnik tamkajšnje policije. “Ni nam povedal kako je bil napaden, niti zakaj ni poklical policije ali reševalcev.”

Poškodovanca so nemudoma spravili v bolnišnico, kjer so tudi potrdili, da ima po telesu vbodne rane. Nesrečnež je ob tem utrpel tudi pretres možganov.

Kaj je bil motiv napada in kakšne so bile njegove podrobnosti, zaenkrat še ni znano. Jasno pa je, da je raznašalec kljub hudim poškodbam, brez vprašanja do konca opravil svoje delo.