Svet

Umrl je Mini-Me iz filma Austin Powers

V. M.
22. 4. 2018, 08.48
Posodobljeno: 22. 4. 2018, 08.56
Deli članek:

V 50. letu starosti se je poslovil Igralec Verne Troyer, ki ga najbolj poznamo po vlogi Mini-Me v filmu Austin Powers.

PROFIMEDIA
Verne Troyer je umrl v 50. letu starosti.

V začetku meseca aprila je odjeknila novica, da naj bi Verne Troyer poskušal narediti samomor. Da je igralec nagnjen k samomorilskim mislim, je policijo obvestil njegov prijatelj, sledila je hospitalizacija in sprejem na kliniko za odvajanje od alkohola. Tedaj je oboževalcem sporočil, da je za njim težka bitka z zasvojenostjo, a da ne bo odnehal, saj ima dovolj volje, da nadaljuje in se reši iz objema škodljive razvade.

Žal se njegova zgodba ni srečno končala. Žalostno novico o njegovi smrti so z javnostjo delili njegovi družinski člani. "Z veliko žalostjo in težkim srcem vam sporočamo, da se je od nas poslovil Verne. Leta se je boril in zmagoval, boril in zmagoval, boril in boril še malo bolj, a žal je bilo tokrat zanj vsega preveč," so zapisali ob objavljeni fotografiji na Instagramu. Vzrok smrti za enkrat še ni znan.

Eden najmanjših igralcev na svetu, ki je nehal rasti zaradi genske napake, ki povzroča pritlikavost, je v svet filma prvič vstopil kot dvojnik v filmu Trije lopovi in potepin (Baby's Day Out) leta 1994. Vrhunec je doživel z vlogo zlobnega Mini Jaz oz. Mini Me v filmih Austin Powers in Austin Powers: vohun ki me je nategnil. Zaigral je tudi goblina Griphooka v filmu Harry Potter in kamen modrosti.

Njegov soigralec v Austinu Powersu Mike Myers se je že odzval, da ga bodo zelo pogrešali. "To je žalosten dan, vendar upam, da je zdaj na boljšem kraju," je sporočil Myers.

Profimedia
Igralec Verne Troyer je bil eden izmed najmanjših moških na svetu.