Na dopustu

Zadnje fotografije prezgodaj umrlega svetovno znanega DJ-ja

R.T:
21. 4. 2018, 09.05
Posodobljeno: 21. 4. 2018, 09.17
Deli članek:

Smrt Tima Berglinga, bolj znanega pod imenom DJ Avicii, je pretresla glasbeni svet. Nazadnje se je 29-letni švedski glasbenik mudil v Omanu, kjer so se z njim fotografirali nekateri njegovi oboževalci.

Profimedia
DJ Avicii je umrl v petek v Muscatu.

"RIP @avicii, ne morem verjeti, da sem te spoznala v Muscatu pred šestimi dnevi, premlad, da bi odšel," je zapisala uporabnica Instagrama pod fotografijo, na kateri je v družbi Aviciija.

Na verjetno zadnji fotografiji je Tim skupaj z glasbenim producentom Maitraijem Joshijem v letovišču Muscat Hills Resort. Joshi je za Daily Mail povedal, da sta se s Timom srečala minuli konec tedna. Tim mu je dejal, da je na dopustu in da mu je tako všeč, da bo ostal še nekaj dni. Joshi je še novici o njegovi smrti dejal, da je pretresen, saj se mu je zdel Tim zadovoljen in na videz dobrega zdravja.

kelllebrock / Instagram
Tim Bergling v družbi oboževalke.

Vzrok smrti 28-letnega Šveda še ni znan. Imel pa je kar nekaj zdravstvenih težav, zaradi katerih se je leta 2016 tudi poslovil od koncertiranja po svetu. Sam je večkrat priznal, da je stresno življenje in prekomerno uživanje alkohola poslabšalo njegovo zdravje. Nenazadnje ga je doletel akutni pankreatitis, odstranili pa so mu tudi slepo črevo in žolčnik.

V času kariere je DJ Avicii osvojil dve MTV-jevi glasbeni nagradi in eno Billboardovo.